چرا طلای آبی از درخشش افتاد؟

چرا طلای آبی از درخشش افتاد؟ یاری كالا: كبالت، یكی از فلزاتی است كه دنیای مدرن را تعریف می كند و با كاربردی كه در فناوری های جدید دارد، یك ماده با اهمیت محسوب می شود.



به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، كبالت در قدیم برای رنگ كردن شیشه یا سرامیك مورد استفاده قرار می گرفت و مصریان باستان ۲۶۰۰ سال قبل از كبالت در مجمسه هایشان استفاده می كردند، اما دانشمندان در قرن ۲۰ دریافتند كه كبالت برای فناوری های پیشرفت كیفیت های مهمی دارد. تركیب كبالت با فلزات دیگر آلیاژهایی را تولید می كنند كه فوق العاده سخت و محكم بوده و در شرایط دمایی فوق العاده دوام می آورند؛ بدین سبب كبالت به موتور هواپیماها، موشك ها، نیروگاه های هسته ای، توربین ها، ابزارهای برش و حتی مفصل ران مصنوعی راه پیدا كرد.

به این ترتیب كبالت باارزش شد اما آنچه كه كبالت را در نظر سرمایه گذاران و سفته بازان ویژه كرد، نقش آن در كاتدهای باتری های قابل شارژ بود. تعجبی ندارد كه سرمایه گذاران این فلز را "طلای آبی" نامیده اند.

از سال ۲۰۰۸ محبوبیت رو به رشد تلفن های هوشمند، تقاضا برای باتری هایی كه سریع تر از همیشه شارژ می شوند را بالا برد. سپس چهار سال پیش خودروی برقی توجه معامله گران كبالت را جلب كرد.

از سال ۲۰۱۶ تا سال ۲۰۱۸ قیمت كبالت سیر صعودی پیدا كرد و از حدود ۲۶ هزار دلار در هر تن به بیشتر از ۹۰ هزار دلار رسید.

بیش از ۵۰ درصد از كل تقاضایی كه هم اكنون برای كبالت وجود دارد، جهت استفاده در باتری است؛ در صورتیكه اتحادیه اروپا و آمریكا كبالت را بعنوان ماده خام حیاتی طبقه بندی كرده اند.

اما سال قبل قیمت كبالت ریزش پیدا كرد و هفته گذشته شركت معدنی گلنكور معدن كبالت موتاندا را كه بزرگترین معدن جهان است و در جمهوری دموكراتیك كنگو قرار دارد، تعطیل و اعلام نمود كه این معدن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

چه اتفاقی برای رونق كبالت افتاد؟

دوران خودرو های برقی افول كرده است؛ البته نه بطور كامل. یك منبع صنعتی در این زمینه اظهار نمود: همه درباره این كه چه شركتی دقیقا خودرو های برقی را به شكل انبوه تولید می كند صحبت می كنند.

عامل دیگر این است كه خیلی از فرآوری كنندگان به خصوص در چین و آفریقا به سبب افزایش قیمت ها به احتكار كبالت اقدام نموده اند. این شركت ها درست زمانی به عرضه موجودی كبالت خود اقدام نمودند كه سرمایه گذاران دریافتند تقاضا برای خودرو های برقی هنوز به حدی كه مردم امیدوار بودند، گسترش نیافته است.

اما بیشتر تحلیلگرانی كه بازار كبالت را رصد می كنند اظهار كرده اند كه عوامل عرضه و تقاضا تغییری نكرده است. آنها به ماهیت تامین كبالت اشاره می كنند كه به شكل مستقل استخراج نمی گردد و با استفاده از اسیدها و گرما از مس یا نیكل گرفته می شود.

بیش از ۶۰ درصد از عرضه جهانی كبالت از جمهوری دموكراتیك كنگو است كه كشور راحتی برای فعالیت نیست. با وجود انتخابات دموكراتیكی كه دسامبر گذشته برگزار شد، اوضاع سیاسی این كشور غیرقابل پیش بینی است.

این كشور گرفتار فساد است و شركت معدنی گلنكور در ارتباط با فعالیت هایش در كشورهایی مانند جمهوری دموكراتیك كنگو هدف تحقیقات كمیسیون تجارت معاملات آتی كالای آمریكا قرار دارد.

با این حال حالا كه گلنكور معدن موتاندا را تعطیل می كند، حدود ۲۵۰۰۰ تن كبالت از عرضه جهانی كم می شود و در نتیجه قیمت این فلز باید تثبیت شود اما امكان دارد قبل از اختتام امسال بازار تاثیر این تعطیلی را لمس نكند و در نتیجه تثبیت قیمت كبالت زمان می برد.

در این بین معدنچیان سنتی كه به صورت دستی به استخراج مواد معدنی می پردازند، گاهی جانشان را بر سر این راه از دست می دهند. دو ماه پیش ۴۰ معدنچی كه به صورت غیرقانونی در یك پایگاه گلنكور در جمهوری دموكراتیك كنگو كار می كنند به دنبال ریزش معدن كشته شدند.

بر اساس گزارش شبكه خبری بی بی سی، یونیسف برآورد كرده كه حدود ۴۰ هزار كودك در معادن جنوب جمهوری دموكراتیك كنگو كار می كنند و با وجود محكومیت بین المللی، معدنكاری دستی در این كشور ادامه دارد.

افزایش قیمت ها این معدنچیان را به ادامه فعالیت تشویق می كند و از آنجائیكه زنجیره تامین كبالت پراكنده و نامنظم است، ردیابی منبع تامین آن كار دشواری به حساب می آید.





منبع:

1398/05/21
17:26:17
5.0 / 5
4377
تگهای خبر: ابزار , ارز , افزایش قیمت , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان