معاون صنایع كوچك سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران:
حدود هشتاد هزار واحد متوسط و كوچك صنعتی فعال در كشور وجود دارد
به گزارش یاری كالا ایسنا/آذربایجان شرقی معاون صنایع كوچك سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران اظهار داشت: در مجموع حدود 80 هزار واحد متوسط و كوچك فعال در كشور، داریم كه می توانند محصولاتشان را به صورت مستقل عرضه كرده و بخش پیمانكاری صنایع بزرگ را برعهده گرفته و عرضه خدمت كنند.
اصغر مصاحب در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه بیشتر از 800 شهرك و ناحیه صنعتی در سطح كشور داریم، اظهار نمود: بخش عمده ای از واحدهای متوسط و كوچك كشور به میزان حدود 44 هزار واحد در این ها مستقر بوده و برای استقرار بیشتر از 36 هزار واحد در حال ساخت هم قرارداد داریم.
وی با اشاره به برخی مشكلاتی كه بر سر راه صنایع كوچك قرار دارند، بیان كرد: در بررسی خود اظهاری كه طی یك سال قبل از واحدهای صنعتی انجام شد و بر مبنای تحقیقاتی كه به صورت پایلوت در یكی از استانها انجام شد، تامین مالی و توسعه بازار همچون مشكلات از نظر صاحبان صنایع است اما به این نتیجه رسیدهایم كه تامین مالی الزاما یا در آن سطحی كه در خود اظهاری ها ذكر شده است، مشكل اصلی نبوده و مشكل می تواند مربوط به عوامل دیگری همچون دانش فناوری و دانش فنی كار، انتقال تكنولوژی و نیازهای فناورانه واحدها باشد كه به راحتی میتوان با شناختن و مرتفع ساختن آنها از راه واحدهای فناور، محصولات جدید و باكیفیت تری را تولید كرد.
معاون صنایع كوچك شهرك های صنعتی و صنایع كوچك ایران اظهار داشت: خوشبختانه در حوزه فن بازار فعالیت های خوبی داشتیم و مركز كسب و كار ما یكی از مراكز شاخص است. در حوزه خوشههای صنعتی هم عامل توسعه خوشه ها شناسایی شده و بر مبنای برنامه پیش می رویم.
وی تصریح كرد: طی سالیان گذشته نگاه به مقوله فناوری توسط صنایع كوچك، پررنگ تر و توجه خاصی به این مقوله در سازمان صنایع كوچك شده است، راه اندازی 19 فن بازار منطقه ای در سطح كشور كه تولیت 14 فن بازار را شركتهای استانی شهركهای صنعتی بر عهده داشته و نیازهای فناورانه را احصا میكنند.
وی با اشاره به اقدامات سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی در زمینه برگزاری استارت آپ ها اظهار داشت: در مقوله استارت آپ ها هم كارهای جدیدی را در طول یك سال گذشته آغاز كرده و بیشتر از 57 رویداد استارتاپی را برای كمك به تجاری سازی ایده ها برگزار كرده ایم، در بعد تجاری سازی، توسعه و زیرساخت هم برنامه های حمایتی را اعلام كردهایم كه در استانها هم برگزار میشود و بزودی رویداد استارت آپی كفش را در آذربایجان شرقی خواهیم داشت.
مصاحب از برگزاری رویداد استارت آپی بزرگ در استان البرز در آذر ماه سال جاری اطلاع داد و اضافه كرد: این رویدادها در سطح ملی برگزار میشود كه یك روز از آن برای عرضه ایده ها و پشتیبانی از آنها، معرفی و شناسایی ایدههای برتر برای رفع نیازهای صنایع كوچك و بزرگ و روز دوم هم به انتقال فناوری و عرضه مشاوره اختصاص دارد.
وی با اشاره به نظام مبادلات پیمانكاری فرعی ایران بیان كرد: واحدهای كوچك شامل واحدهای عرضه دهنده خدمات، كالا و محصولات و واحداهایی كه فناوری خاصی عرضه می دهند می توانند با ثبت نام، نیازهای واحدهای بزرگ را از راه نظام پیمانكاری مرتفع كنند كه این اقدام را با نظام پیمانكاری ایران شروع و برنامه اقدام آنرا در 10 دبیرخانه در سطح كشور برنامه ریزی كرده و پیگیر ادامه آن هستیم.
وی در ادامه به استقبال واحدهای صنعتی از استارتاپ ها و طرح های فناورانه سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی تصریح كرد: تا به امروز 100 نیاز فناورانه از راه واحدها عرضه شده است كه كارگزاران ما به دنبال این هستند كه واحدهای فناوری را كه میتوانند این نیازها را مرتفع كنند در رویدادهای 18 و 19 آذر ماه ستان البرز شناسایی كنند.
مصاحب در انتها متذكر شد: طی یك سال قبل برنامههای بسیار خوبی در این زمینه طراحی شده است و 103 مشاور بروكر آموزش دیده و بیشتر از 300 نیاز فناورانه عرضه شده است از سوی واحدهای صنعتی و 60 احتیاج به طور كامل رفع شده است.
وی اظهار داشت: وضعیت آذربایجان شرقی در حوزه صنایع كوچك، مناسب بوده و به نظر میرسد با اقداماتی كه اخیرا انجام شده است، آینده روشنی را پیش رو خواهد داشت. آذربایجان شرقی یكی از استانهای پیشرو در مقوله فناوری، واحدهای فناور بوده و خوشه های صنعتی بوده و خوشبختانه وضعیت خوبی دارد.
منبع: یاری كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب