با امضای تفاهم نامه همكاری سه جانبه؛

راه ورود فناوری به حوزه معدن هموار شد

راه ورود فناوری به حوزه معدن هموار شد تفاهم نامه ای سه جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن ایران به امضای طرفین رسید تا راه برای توسعه فناوری های معدنی و رونق زیست بوم نوآوری های این حوزه گسترده شود.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، کامبیز مهدی زاده، مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آیین امضای این تفاهم نامه سه جانبه، با بیان این که با همت سه نهاد فعال در حوزه فناوری های زمین شناسی و معدن، مقرر است راهی تازه فراروی توسعه فعالان دانش بنیان و فناور این حوزه هموار شود، اضافه کرد: مثلث تعامل و تفاهم فناوری های معدنی با این تفاهم نامه شکل می گیرد و امیدوارم با اجرایی شدن بندهای آن، شاهد برکات و ثمرات ارزشمندی برای این حوزه باشیم.
وی با تاکید بر این که پیشرفت کشور در گروی توجه به فناوری و نوآوری است، افزود: توجه و اهتمام به پیشرفت فناوری های حوزه معدن و زمین شناسی، یکی از رئوس حرکت کشور به سمت پیشرفت و جهش تولید فناورانه خواهد بود. امروز کشور ما تحت شدیدترین و ظالمانه ترین تحریم ها قرار گرفته و تنها فناوری و نوآوری است که می تواند ناجی و گذردهنده کشور از این گردنه دشوار باشد.
مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به پشتیبانی از فناوری های نو در حوزه معدنی و زمین شناسی، اظهار داشت: در حوزه نفت، فناوری به جلوگیری هدررفت گازهای فلر کمک کرد، در حوزه معدنی نیز فناوری و نوآوری شرکت های دانش بنیان می تواند در استفاده بهینه از باطله های معدنی اثرمند باشد که این مساله مستلزم نقش آفرینی و عزم فعالان زیست بوم نوآوری است.
باز شدن درها به فناوری
مهدی زاده به لزوم گذار از روش های سنتی و کم بازده در حوزه معدن و توجه به تکنولوژی های جدید این حوزه به مثابه یکی از راهبردهای اصلی فناور و ارزش آفرین شدن این صنعت اشاره نمود و اظهار داشت: امید داریم با گذار از روش های سنتی معدنی به سمت فناوری های پیشرفته مانند اکتشاف در عمق یا استحصال عناصر نادر خاکی، گامی مهم در راه توسعه و ارزش آفرین شدن صنعت معدن برداریم.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، امضای تفاهم نامه مورد اشاره را گامی در همین راستا دانست و اظهار داشت: نباید از ظرفیت های نهفته کشورمان در حوزه زمین شناسی و معدن غافل شویم. توانایی این حوزه به قدری است که امروز حتی چرخ صنعت نفت ما به مدد صنعت معدن حرکت می کند؛ بطور مثال اگر عناصر ارزشمندی مانند باریت و بنتونیت نداشتیم حتی حرکت اقتصاد نفتی که در کوشش برای گذار از آن هستیم، با مشکل جدی مواجه می شد. بنابراین، امروز بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور متکی به حوزه معدن و صنایع معدنی است و باید با گشودن درها، فناوری دانش بنیان ها راه خودرا به این حوزه پیدا کند.
استحکام پایه های فناورانه حوزه معدن
داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با بیان این که تفاهم نامه سه جانبه نشان دهنده عزم جدی برای ورود دانش بنیان ها به حوزه معدنی است، افزود: با اجرای هدف گذاری های صورت گرفته در این تفاهم نامه سه جانبه، پایه علمی و دانش بنیان حوزه معدنی مستحکم خواهد شد.
وی افزود: این سه نهاد بعنوان پل ارتباطی میان فعالان فناور بخش خصوصی و صنایع معدنی، عزم خودرا برای توسعه فناورانه هرچه بیش تر این حوزه جزم کرده اند.
در بخش دیگری از این مراسم، تقی نبئی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صمت برای توسعه حوزه معدن، افزود: خوشبختانه با اهتمامی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی معدن وجود دارد حرکت در توسعه فناوری های معدنی شروع شده است و با تحقق بندهای این تفاهم نامه، فصل تازه ای در توسعه فناوری های معدن و صنایع معدنی رقم خواهد خورد.
برمبنای اعلام معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری از محورهای این تفاهم نامه می توان به همکاری در زمینه توسعه سرمایه گذاری و بهرهگیری از تکنولوژی های جدید در حوزه های زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی - همکاری در زمینه شناسایی و اولویت بندی نیازهای پژوهشی حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی در کشور اشاره نمود.
همین طور همکاری در دستیابی به دانش فنی و تجاری سازی محصولات و خدمات مورد نیاز بخش زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی، ارتقای کمی و کیفی ارائه خدمات مهندسی که به سبب قراردادهای جداگانه و به فراخور منعقد خواهد شد، از محورهای همکاری بر اساس این تفاهم نامه سه جانبه است.
نقش آفرینان برای تقویت زیست بوم نوآوری و فناوری در حوزه های زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی با برگزاری دوره های آموزشی حرفه ای برای افزایش توان و ظرفیت استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها تفاهم کردند.
همین طور شناسایی و برطرف نمودن چالش های فنی موجود در حوزه زمین شناسی، معادن و صنایع معدنی با بهره گیری از ظرفیت و توانمندی شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های فعال در این عرصه ها، شناسایی و رفع چالش های قانونی موجود در رابطه با توسعه فناوری های در رابطه با کارهای اکتشافی و استخراجی معادن و صنایع معدنی بوسیله رایزنی با نهادهای مسئول و فراهم کردن زمینه حمایت و توسعه ظرفیت و توانمندی های شرکت های دانش بنیان و بازار محصولات دانش بنیان از دیگر محورهای تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن ایران است.



1399/07/07
23:34:58
5.0 / 5
1242
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان