چوب حراج به گیاهان دارویی

چوب حراج به گیاهان دارویی یاری كالا: آمارهای رسمی عرضه شده گویای آن می باشد كه در هشت ماهه اول سال جاری در شرایطی كه صادرات انواع گیاهان دارویی از نظر وزنی رشدی ۷۵ در صدی را تجربه كرده، ارزش آن فقط ۲۳. ۶ درصد افزایش یافته است. به عبارت دیگر حتی به اندازه یك سوم افزایش وزن، افزایش قیمت صورت نگرفته است.



به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، بر مبنای آمارهای عرضه شده در هشت ماهه اول سال جاری، بالغ بر ۳۳۰ میلیون دلار انواع گل و گیاه و حبوبات به كشورهای مختلف صادر گردیده است كه در مجموع وزن صادرات این بخش بالغ بر ۲۴۳ هزار و ۶۰۰ تن بوده است. این رقم باآنكه در قیاس با سال قبل از نظر ارزش ۱۴. ۳ درصد رشد داشته اما وزن محصولات صادر شده در این بخش نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۵ حدود ۴۰ درصد بیشتر بوده است.

زعفران همچنان صدرنشین است

در میان اقلام این بخش و در مدت اشاره شده بالغ بر ۱۶۹. ۶ میلیون دلار ارزش صادرات زعفران بوده و وزن این محصول هم ۱۱۴ هزار تن اعلام شده است كه در مقایسه با ۹۴ هزار تن سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته است. رشد ارزشی صادرات این بخش هم معادل ۲۲ درصد اعلام شده است.

همچنین در این مدت ریشه و عصاره شیرین بیان به بیش از ۲۵ میلیون دلار برای كشور ارزآوری داشته و بالغ بر ۶۰۰۰ تن محصول در این حوزه صادر گردیده است. زعفران از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۱۵. ۴ و ۵. ۴ درصد نسبت به سال قبل آن افزایش داشته است.

صادرات گل و غنچه افت كرد

گل شاخه بریده و غنچه گل دیگر محصولی است كه در هشت ماهه اول امسال صادراتی بالغ بر چهار میلیون دلار داشته و از نظر وزنی ۳۶۰ تن محصول در این بخش صادر گردیده است.

از نظر وزن و ارزش صادرات این بخش امسال به ترتیب ۵. ۲ و ۲۸. ۵ درصد كاهش داشته است.

طبق آمارهای عرضه شده تا آخر آبان ماه سال جاری بالغ بر ۵۸۰۰ تن گیاه دارویی به كشورهای مختلف صادر شده و در این حوزه بالغ بر ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ارزآوری صورت گرفته است اما همان گونه كه اشاره شد صادرات این بخش از نظر وزنی ۷۵ درصد افزایش و از نظر ارزش تنها ۲۳. ۶ درصد افزایش را تجربه كرده است. به عبارت دیگر اگر طبق قیمت های سال قبل هم در نظر بگیریم، در بازارهای جهانی قیمت گیاهان دارویی ایران به كمتر از یك سوم رسیده است. همینطور در حوزه گیاهان زینتی در این مدت ۶. ۷ میلیون دلار درآمدزایی ارزی وجود داشته و محصولات در وزن ۲۳۰۰ تن صادر شده اند. با این وجود صادرات گیاهان زینتی از نظر وزنی ۱۷. ۸ درصد و از نظر ارزش ۲۸. ۷ درصد كاهش را نشان داده است.

چای ایرانی در دنیا گران گردید

در هشت ماهه اول سال جاری بالغ بر ۷۵۰۰ تن چای ایرانی به كشورهای مختلف صادر گردیده است كه باآنكه این رقم به نسبت سال قبل شش درصد كاهش داشته است اما ارزآوری در این حوزه افزایش داشته و رقمی بالغ بر ۱۱. ۳ میلیون دلار مربوط به صادرات انواع چای ایرانی بوده كه این رقم در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۸. ۳ درصد افزایش را نشان داده است.

گرانی حبوبات ایرانی در بازارهای جهانی

در بخش حبوبات هم ادر این مدت بالغ بر ۶۰۰۰ تن محصول به ارزش ۹۰۰۰ میلیون دلار صادر گردیده است كه این رقم باآنكه از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهشی ۲۳ درصدی را نشان داده است اما با این وجود ارزآوری در این حوزه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸. ۴ درصد افزایش داشته است.

همچنین در بخش سایر نباتات علوفه ای، ادویه جات، غلات، صمغ و... در این مدت بالغ بر ۲۱۵ هزار و ۵۰۰ هزار تن محصول با ارزشی بیش از ۸۶. ۶ میلیون دلار صادر گردیده است كه باآنكه وزن این صاردات ۴۷. ۳ درصد رشد داشته اما در نهایت ارزش آنها تنها ۱۰. ۲ درصد افزایش را نشان داده است. به عبارت دیگر محصولات این بخش هم در بازارهای جهانی به مراتب ارزان تر از سال قبل شده است.








1396/11/08
13:49:43
5.0 / 5
5436
تگهای خبر: ارز , بازار , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان