سهم ایران از صادرات سیمان جهان

سهم ایران از صادرات سیمان جهان یاری كالا: سیمان ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱.۸۴ درصد از كل صادرات این محصول در دنیا را به خود مختص كرده است كه این رقم نسبت به سال ماقبل آن ۰.۲۶ درصد كاهش داشته است.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، تحلیل های آماری تازه انتشار یافته گویای آن می باشد كه در سال ۲۰۱۶ میلادی ایران بیش از ۱۷۰ میلیون دلار صادرات سیمان داشته كه البته صادرات این بخش نسبت به درآمدزایی۲۰۹ میلیون دلاری در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۸ درصد كاهش پیدا كرده است.

در سال ۲۰۱۶ میلادی ایران رتبه ۱۶ كشورهای صادركننده سیمان را به خود اختصاص داده و چین با صادرات ۶۸۴ میلیون دلاری در رده اول قرار گرفته و ۷.۳ درصد از كل صادرات دنیا را به خود مختص كرده است. بعد از آن تایلند، تركیه، آلمان و اسپانیا در رده های دوم و پنجم قرار گرفته اند.

وقتی صادرات از واردات پیشی می گیرد

برخلاف رتبه ایران در زمینه صادرات سیمان، در بین كشورهای واردكننده ایران رتبه ۱۴۹ را به خود اختصاص داده و واردات سیمان در حد ۷ میلیون دلار است. آمریكا بعنوان نخستین واردكننده سیمان ۹.۴ واردات كل دنیا را به خود اختصاص داده و بعد از آن سریلانكا، عمان، غنا و فرانسه در رده های بعدی جدول واردات سیمان قرار دارند.

طبق آمارهای انتشار یافته وضعیت صادرات سیمان در سال های بعد از ۱۳۹۲ به صورت دائم با كاهش مواجه شده و سالانه بیش از ۲۰ درصد از این رقم كاسته شده است.

جدول زیر نشان دهنده كاهش صورت گرفته در صادرات سیمان طی سال های اخیر است.



كشورهای هدف صادراتی

اما عراق را می توان بزرگترین كشور واردكننده سیمان ایرانی دانست كه در سال ۱۳۹۵ بیش از ۳۶ درصد از سیمان كشور با ارزشی بالغ بر ۱۵۸ میلیون دلار راهی این كشور همسایه شده است البته از نیمه دوم این سال صادرات سیمان به عراق با ممنوعیت مواجه شده است. بعد از آن افغانستان، كویت، پاكستان و موزامبیك دیگر كشورهای واردكننده سیمان ایران به شمار می روند. البته از سریلانكا، عمان، بنگلادش، سنگاپور، میانمار، كویت، یمن، هند و بحرین بعنوان دیگر بازارهای بالقوه صادراتی سیمان یاد می گردد.

طبق آمارهای اعلام شده صنعت سیمان ایران با سابقه ای بالغ بر ۸۰ سال فعالیت و با اتكا به فعالیت ۷۱ واحد صنعتی تولید سیمان به ظرفیت ۸۰ میلیون تن دست یافته است. به دنبال حاصل شدن شرایط ركود در صنعت سیمان كشور كه به علت كاهش تقاضا در بازار داخلی و هم بازارهای عمده صادراتی سیمان در كشور صورت گرفته، یكی از طریق های برون رفت از این وضعیت اقدام به سرمایه گذاری در سایر كشورها است كه در سال های اخیر از جانب برخی واحدهای صنعتی تولید سیمان كشور در پیش گرفته شده است.

به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، مروری بر وضعیت صادرات سیمان در سال ۲۰۱۵ میلادی گویای آن می باشد كه در این سال ایران بعنوان هفتمین كشور تولیدكننده سیمان شناخته شده بود.

صنعت سیمان در سال های گذشته و بخصوص از زمان شروع بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ در اروپا و آمریكا دستخوش تغییراتی شده است. در ایران هم برپایه چشم انداز ۱۴۰۴ محصولات كانی غیرفلزی بعنوان اولویت سوم با محوریت صنایع سیمان و كاشی سرامیك در میان ۱۲ اولویت صنعتی مورد توجه قرار گرفته اند.

با در نظر گرفتن آخرین پیش بینی های انجام شده در مورد نرخ رشد ۴.۹ درصدی مصرف سیمان تا سال ۲۰۱۸ یا به عبارت دیگر افزایش سرانه مصرف جهانی از ۵۳۹ به ۶۴۰ كیلوگرم كسب جایگاه سوم جهان با ظرفیت تولید سالیانه ۱۲۰ میلیون تن و رتبه اول در صادرات جهانی و ظرفیت تولید در منطقه برای صنعت سیمان ترسیم شده است.




1397/01/07
14:43:52
5.0 / 5
4957
تگهای خبر: بازار , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان