فیضی:

می توانیم گوشت را كیلویی ۵۰ هزار تومان به دست مردم برسانیم

می توانیم گوشت را كیلویی ۵۰ هزار تومان به دست مردم برسانیم یاری كالا: رئیس كمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران ادعا نمود كه اگر دولت به آنها ارز رسمی بدهد، گوشت را با قیمت كیلویی ۳۵ هزار تومان وارد و در نهایت كیلویی ۵۰ هزار تومان به دست مصرف كننده می رسانند.


یاسر فیضی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: دلیل رسیدن قیمت گوشت قرمز در تهران به كیلویی ۱۲۰ هزار تومان و در شهرستانها ۸۰ هزار تومان، عرضه كم و تقاضای زیاد است و تعاونی های مرزنشینان به سبب ارتباطی كه با همسایگان شرقی دارند، می توانند این خلأ را جبران كنند و از افغانستان، تاجیكستان و گرجستان كه تولیدكننده دام هستند، گوشت وارد كنند.
وی اضافه كرد: در بحث واردات درخواست دادیم كه به ما اجازه واردات دام زنده بدهند و توانستیم برای خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان این اجازه را بگیریم.
رئیس كمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران اشاره كرد: مدتی قبل یكی از تجار گرجستان به ما اعلام نمود كه گوسفندان زیادی دارد و می تواند با قیمت مناسب به ما بفروشد و بوسیله گمرك مقصد در تهران یا مشهد به ما تحویل دهد. اگر دولت به ما ارز رسمی بدهد، گوشت را با قیمت كیلویی ۳۵ هزار تومان وارد و در نهایتا ۴۰ هزار تومان ترخیص می نماییم. سود مرزنشینان هم اگر ۱۰ هزار تومان شود، قیمت گوشت وارداتی به جای ۹۰ هزار تومان، كیلویی ۵۰ هزار تومان می شود كه مصرف كننده قادر به خرید آن خواهد بود.

بسیاری از كالاها توجیه واردات ندارد

وی با اشاره به اینكه خیلی از كالاهایی كه به مرزنشینان تخصیص داده می شود، از این جهت كه یا تقاضا برای این كالاها در داخل كم یا تعرفه گمركی آنها پایین است، توجیه واردات ندارد، اشاره كرد: واردات مرزنشیان ۴۸ قلم است كه مقرون به صرفه ترین كالای آن برنج است ولی متأسفانه به ما مرزنشینان كه هم تعاونی هستیم و هم اعضای زیادی داریم ارز ۴۲۰۰ تومانی داده نمی گردد، در حالیكه سایر بخشهای دولتی و خصوصی ارز دولتی می گیرند.

رئیس كمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران اظهار داشت: از دولتمردان می خواهیم یكی از فروشگاه هایی كه كالای اساسی با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی آوردند و با همان قیمت هم به مردم فروختند به ما معرفی كنند تا ما هم از آنجا خرید كنیم! متأسفانه هیچ گونه نظارتی در این زمینه وجود ندارد؛ در صورتیكه وزارت كار، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت كشور و خیلی از دستگاه ها نظارت مستقیم دارند.

سیفی در ادامه بیشترین اقلام وارداتی مرزنشینان را روغن، برنج و چای اعلام نمود و اظهار داشت: بیشترین میزان برنج وارداتی ما از پاكستان است و از آسیای میانه خیلی واردات نداریم اما دو قلم كالای كنجد و گردو كه تولیدش در افغانستان خوب است وارد می نماییم.

مهمترین اقلام صادراتی مرزنشینان

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مرزنشینان خراسان رضوی همین طور از مواد غذایی، ماكارونی، رب، كیك و كلوچه، سیب زمینی، میلگرد و آهن، سیمان، مصالح ساختمانی و محصولات فلزی و پلاستیكی بعنوان مهمترین اقلام صادراتی تعاونی های مرزنشین نام برد و مقصد كالاهای صادراتی را هند و پاكستان و افغانستان عنوان نمود.

به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، مرزنشینان و شركتهای تعاونی مرزنشین مجاز به واردات ۴۸ قلم كالا هستند كه همچون این كالاها می توان به برنج و چای و لاستیك سبك و سنگین اشاره نمود.پیش از این اقلام خوراكی ۷۰ درصد و اقلام غیرخوراكی ۳۰ درصد معافیت از پرداخت هزینه ورود داشتند كه با پیگیری های انجام شده و حمایت بعضی از دستگاه های دیگر در تاریخ ۲۴ بهمن ماه سال قبل دولت موافقت نمود اقلام خوراكی تا ۱۰۰ درصد و غیرخوراكی تا ۵۰ درصد از معافیت ورودی برخوردار باشند.




1398/01/06
13:34:24
5.0 / 5
4657
تگهای خبر: ارز , تجارت , تولید , دام
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان