خدمات رسانی به جامعه عشایری تسهیل شود
به گزارش یاری کالا، سرپرست سازمان امور عشایر ایران ضمن اشاره به نقش زنان عشایری در اقتصاد و تولید کشور، بر لزوم توجه و پشتیبانی از تولیدات بانوان عشایری و استفاده از آن در بازارهای داخلی و جهانی تاکید نمود.
به گزارش یاری کالا به نقل از مهر، جهانبخش میرزاوند، سرپرست سازمان امور عشایر ایران در دیدار با طاهره قیومی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان، ضمن تبادل نظر در مورد لزوم پشتیبانی از عشایر کشور، به نقش زنان عشایری در اقتصاد و تولید اشاره نمود و اظهار داشت: زنان عشایری که حدود ۵۰ درصد جامعه هدف عشایر را می سازند، بدون لحظه ای فراغت از سپیده دم برای تولید لبنیات، تولید صنایع دستی شامل پشم ریسی، بافت لباس، تهیه رنگ از مواد طبیعی همچون گردو و انار و رسیدگی به سایر امور زندگی مشغول فعالیت هستند.
وی بر احیای دست بافته های زنان عشایری که با ذهن و خلاقیت آنان طراحی و بافته شده، تصریح کرد و اضافه کرد: حفظ صنایع دستی عشایر نه تنها به حفظ هویت ایرانی - اسلامی کمک می نماید، بلکه برای اقتصاد عشایر هم مهم و تاثیر گذار است و اگر این میراث فرهنگی را حفظ و احیا نکنیم، از بین خواهد رفت.
میرزاوند اظهار داشت: ارزش تجارت صنایع دستی در جهان ۸۰۰ میلیارد دلار است و در آلمان سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار از این محل درآمد دارند، در حالیکه بانوان عشایری ما بهترین طرح ها را می بافند و باید از این ظرفیت در بازارهای جهانی استفاده نماییم.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران بر تسهیل خدمات رسانی به عشایر تصریح کرد و اظهار داشت: برای دسترسی بهتر جامعه عشایری به مراکز درمانی، لابراتوار ها و … باید راه های عشایری هموارتر و امکان تردد وسایل نقلیه همچون آمبولانس فراهم گردد. همینطور ایجاد بازارچه های عرضه تولیدات عشایری هم باید بیشتر از پیش مورد توجه سازمان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: هر سیاه چادر عشایری یک پایگاه انتظامی و ایستگاه محافظت از منابع طبیعی و یک کارگاه هویت و نماد تولید ایرانی - اسلامی است و در این میان، نقش زنان بسیار پررنگ است.
میرزاوند با اشاره به اینکه زنان عشایری ستون جامعه عشایری هستند، تصریح کرد: از تمام ظرفیت ها برای پشتیبانی از زنان عشایری استفاده خواهیم کرد و با همکاری امور زنان وزارت جهاد کشاورزی، برنامه های آموزشی کاربردی برای افزایش توانمندی زنان عشایر اجرا خواهیم کرد. در این خصوص زنان شاغل در سازمان امور عشایر هم از برنامه های مناسب برخوردار خواهند شد.
وی بیان نمود: جامعه عشایری در الگوی مصرف و ارتقای بهره وری پیشرو هستند و جای جای زندگی آنان فرصتی برای درآمدزایی است.
تاکید بر پشتیبانی از بانوان عشایری
در ادامه طاهره قیومی، مشاور امور زنان وزارت جهاد کشاورزی هم در این جلسه، پشتیبانی از ظرفیت بانوان عشایری و برگزاری دوره های آموزشی برای آنان در زمینه های مختلف را ضروری دانست.
وی ضمن اشاره به برنامه های وزارت میراث فرهنگی در بهمن ماه سالجاری در حوزه زنان، اظهار داشت: حتما در این برنامه ها از ظرفیت و توانمندی های زنان عشایری استفاده خواهیم کرد.
وی بر توجه به ظرفیت زنان شاغل در سازمان امور عشایر تصریح کرد و اظهار داشت: استفاده از ظرفیت زنان شاغل در پست های مدیریتی سبب افزایش انگیزه شده و امکان رشد و ارتقای آنان را فراهم می آورد.
سید فریده موسوی مشاور رئیس سازمان در امور زنان سازمان امور عشایر هم در این جلسه گزارشی از فعالیت صورت گرفته برای زنان عشایری عرضه داد و اظهار داشت: هم اکنون، ۴۹۱ صندوق اعتبار خرد زنان عشایری در کشور فعالیت می نمایند و ۳۰۰ تسهیل گر را زیر پوشش دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب