رکورد تولید واگن باری شکست

رکورد تولید واگن باری شکست یاری کالا: به گزارش یاری کالا، معاون ناوگان راه آهن جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: سال قبل ۱۵۹۸ دستگاه واگن باری در کشور تولید کردیم که بالاترین رکورد در کل سالهای تولید واگن است.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، محمدهادی ضیایی مهر در نشست خبری که امروز در دهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی برگزار شد، اظهار داشت: ما پارسال ۱۵۹۸ دستگاه واگن باری در کشور تولید کردیم که بالاترین رکورد تولید واگن باری در کل سالهای تولید واگن است. از این تعداد بخش عمده ای را واگن پارس مپنا تولید می کند که از تولیدکنندگان قدیمی حوزه ریلی بخصوص واگن بازی هستند.
وی با اشاره به اینکه ما برای تولید واگن باری در کشور در دو بخش نیازمند واردات قطعات بودیم، اظهار داشت: بحث سیستم ترمز بوده که چند کشور در دنیا بیشتر به تولید این قطعه ورود نکردند. در کشور ما در دو سال قبل توانستیم سیستم ترمز را توسط یکی از تولیدکنندگان داخلی کشور بومی سازی نماییم و بخش عمده ای از واگن هایی که سال قبل تولید شد، با سیستم ترمز ایرانی بود.
معاون ناوگان راه آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: البته این قطعه به لحاظ ظرفیتی احتیاج به توسعه داشت که تولیدکننده دوم در مپنا مبادرت به کار کردند و در دهمین نمایشگاه صنعت حمل و نقل ریلی تولید ترمز واگن باری را رونمایی کردند، هماهنگی های قبلی را با راه آهن انجام دادند و امیدواریم بتوانیم هرچه سریع تر تاییدیه را به آنها بدهیم تا بعنوان دومین تولیدکننده سیستم ترمز واگن باری فعال شوند و در ادامه این سیستم در قسمت مسافری مورد استفاده قرار گیرد.
۲۰ هزار چرخ مونوبلوک در کشور نیاز داریم
ضیایی مهر اظهار داشت: در قسمت چرخ مونوبلوک هم ما وابسته بودیم که شرکت اصفهان کفریز ظرف دو سال قبل تولید چرخ مونوبلوک را آغاز کردند و مجوز لازم را از مجموعه راه آهن گرفتند. حدودا حدود ۲۰ هزار چرخ مونوبلوک در کشور نیاز داریم که حدود ۱۲ هزار عدد در ارتباط با واگن های باری نو و ۸۰۰۰ هم در ارتباط با نگهداشت ۳۰ هزار دستگاه واگن باری موجود شبکه است که امیدواریم این شرکت بتواند ظرفیت تولید خویش را افزایش دهد که بتوانیم روی تولید داخل متمرکز باشیم.
وی با اشاره به اینکه ما از هر تولیدکننده داخلی که در زمینه توسعه ناوگان ریلی کشور کمک نماید استقبال می نماییم، اظهار داشت: تمام تلاشمان ظرف سالهای اخیر این بوده که بر استفاده حداکثری از تولید داخلی ناوگان ریلی متمرکز باشیم که از سال ۱۳۹۷ هم هیچ ناوگان باری وارد کشور نشده است با همت تولیدکنندگان ناوگان بخصوص ناوگان باری. امروزه چیزی بعنوان ظرفیت در قسمت واگن باری نداریم و تلاش شرکت ها پاسخگویی به نیاز صنعت ریلی است.
همینطور علی امام -مدیرعامل حمل و نقل مپنا- اظهار نمود: مپنا در سه دهه گذشته کوشیده نماد خودباوری برای کشور باشد و نشان دهد تولید داخل با استفاده از ظرفیت علمی و صنعتی کشور در قسمت های مختلف نیروگاهی، ریلی و نفت وگاز امکان پذیر است. در حوزه ریلی هم کارخانجات تلاش کردند که این اتفاق بیفتد. این که واگن باری چند سال است که وارد نمی شود نشان دهنده پشتیبانی از شرکتهای داخلی است.
وی تصریح کرد: گروه مپنا هم با تأمین کنندگان داخلی همکاری دارد و این حمایت بیشتر از گذشته هم اتفاق خواهد افتاد به جهت اینکه سازندگان داخل هر بخشی را که می توانند داخلی سازی کنند و امیدواریم در قسمت چرخ مونوبلوک همین اتفاق بیفتد.
تفاهم نامه ای جهت خرید ۱۵۰۰ قطعه چرخ مونوبلوک
سیامک ابدالی -رییس هیات مدیره اصفهان کفریز- هم اظهار داشت: امروز تفاهمنامه ای جهت خرید ۱۵۰۰ قطعه چرخ مونوبلوک واگن های باری بین شرکت اصفهان کفریز و واگن پارس مپنا منعقد گردید. با این قرارداد واگن باری عموما بومی سازی می شود. این نخستین قرارداد خرید چرخ مونوبلوک داخل در جهت ساخت فرایند ساخت واگن در کشور است. مقرر است این تعداد چرخ سال جاری به صورت کامل تحویل داده شود اما این برنامه ادامه دار خواهد بود. این سفارش حدود ۸۰۰ میلیاردریال هم ارزش گذاری شده است.
مرتضی ملانژاد -مدیر عامل شرکت واگن پارس- هم اظهار نمود: آرزوی ما همیشه این بوده که چرخ داخل کشور تولید شود و امروز این آرزو محقق شده است. ما در کشور برای تولید و نگهداری واگن هایمان به ۲۰ هزار چرخ نیاز داریم؛ این بخش اول تولیدات ماست و مقرر است ادامه دار باشد. با این سفارش اولیه، حداقل نصف نیاز ما در این قرارداد تأمین می شود و در سالهای آینده امیدواریم با افزایش ظرفیت کل نیاز ما تامین گردد. این قطعه حالا از کشورهای چین و روسیه تأمین می شود اما امروز دیگر می توانیم از ظرفیت داخلی استفاده نماییم.




منبع:

1402/07/06
19:05:18
0.0 / 5
441
تگهای خبر: ارز , تولید , تولید داخلی , دام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان