یك كارشناس اقتصادی مطرح كرد

پایان انتشار انحصاری داده ها با راه اندازی رصدخانه اقتصادی

پایان انتشار انحصاری داده ها با راه اندازی رصدخانه اقتصادی یاری کالا: یک کارشناس اقتصادی با اشاره به راه اندازی رصد خانه اقتصادی ایران، اظهار داشت که راه اندازی رصدخانه اقتصادی به مدلول پایان انتشار انحصاری داده ها و گسست داده ها است.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، سیاوش غیبی پور در برنامه رادیو اقتصاد اظهار داشت: دامنه تولید داده و استفاده از داده های اقتصادی در جوامع زیاد شده است. در دسترس نبودن داده ها، بموقع تولید نشدن آنها و استفاده انتفاعی از آنها همچون مشکلات در بحث داده بوده است. همین طور اشخاص حقیقی و حقوقی می توانستند داده ها را برمبنای منافعشان بصورت انحصاری منتشر کنند.
بگفته این کارشناس اقتصادی تجمیع داده ها و کنترل صدور داده ها در یک مرکز، چراغی است برای فعالین و محققین اقتصادی، چونکه آنها با همین داده ها می توانند تولید علم کنند.
وی ادامه داد: تشکیل رصد خانه اقتصادی و آغاز به کار آن به مدلول حرکت به سمت شفاف سازی است. خیلی از پرونده های مالیاتی و گمرکی گرفتار ضعف داده و اطلاعات بودند، بدین سبب وقتی این رصدخانه در دسترس باشد افراد با آگاهی در کارهای اقتصادی مشارکت می کنند.
غیبی پور با اعلان اینکه جامعه دانشگاهی به مرور درحال توسعه هستند، اشاره کرد: زمانی دامنه داده ها و انتشار آن انحصاری بوده که این انحصار درحال شکسته شدن است. یکی از اشکالات در بحث داده ها این است افراد پدیده ای مانند فولاد را مطالعه می کنند، اما گسست داده وجود دارد. رصد خانه اقتصاد ایران باید بر چند داده و متغیرهای اصلی اقتصاد نظارت کند تا گسست داده ها دیگر رخ ندهد.
گفتنی است؛ روز دوشنبه رییس جمهوری با حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی از رصدخانه اقتصاد ایران بصورت رسمی رونمایی نمود. رصدخانه اقتصاد ایران شامل سامانه داشبورد جامع اطلاعاتی اقتصاد ایران و سامانه متمرکز اطلاعات بنگاه ها و شرکت های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی است.
یکپارچگی در داده ها و اطلاعات اقتصادی کشور، امکان رصد دقیق و به روز این اطلاعات، ایجاد شفافیت در عملکرد وزارتخانه های اقتصادی و کلیه شرکت های تحت کنترل دولت و همین طور امکان رصد روزانه آخرین وضعیت سازمان های تابع وزارت اقتصاد همچون خاصیت ها و کاربردهای این سامانه ها است.



1402/09/29
21:33:42
0.0 / 5
333
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , حقوق , دام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان