معاون وزیر جهادكشاورزی:

برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم هم وارد نکنیم

برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم هم وارد نکنیم یاری کالا: به گزارش یاری کالا، معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم وارد نکنیم و به خودکفایی کامل برسیم و در این خودکفایی بمانیم.



به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا علیرضا مهاجر با اعلان اینکه برداشت گندم از استانهای جنوبی کشور همچون هرمزگان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، جنوب فارس، بوشهر و بخشهایی از خوزستان شروع شده است، اظهار داشت: بطور معمول از اوایل فروردین برداشت گندم آغاز می شود و تا ابتدای شهریور ادامه دارد. تقریباً حدود ۵ ماه از سال برداشت گندم داریم.

وی اضافه کرد: در کشور اقلیم های متفاوتی وجود دارد. بنا بر این برداشت گندم ابتدا از مناطق گرم آغاز می شود و سپس به جنوب شرق ایران و در نهایت نیز در شمال غرب کشور خاتمه می یابد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اشاره کرد: امیدواریم بتوانیم با توجه وعده ای که دولت به مردم داده برای همیشه بصورت پایدار در گندم خودکفا باشیم و در خودکفایی بمانیم.

مهاجر با اعلان اینکه برنامه های درازمدتی در بحث تولید گندم تدوین کرده ایم، اضافه کرد: برای گندم دیم برنامه جداگانه ای داریم که با مشارکت ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) به نام جهش تولید در دیمزارها با مشارکت مردم، کارشناسان و صاحب نظران به انجام می رسد.

وی با اشاره به این که کشور خشکی داریم، عنوان کرد: اهمیت گندم بر کسی پوشیده نیست به همین خاطر علاوه بر جهش تولید در دیمزارها برای روی گندم آبی نیز برنامه جداگانه ای داریم. اگر بتوانیم میزان عملکرد در واحد سطح گندم آبی را افزایش دهیم نیازی به گندم دیم و نگرانی از بابت بارش های نخواهیم داشت.

به گفته وی با یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندمی که بصورت آبی کشت می شود اگر کشاورزان خرده پا را بسیج نماییم و امکانات در اختیارشان قرار دهیم می توانیم از همین گندم آبی به خودکفایی برسیم و گندم دیم هم می تواند برای صادرات استفاده گردد.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد در ادامه به عوامل موثر در کشت اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از عوامل موثر در کشت بذر مناسب می باشد. ما می توانیم ۱۰۰ درصد نیازمان به بذر گندم را در داخل کشور تهیه نماییم. همین طور نگاهمان را بر تکنولوژی و فناوری های روز دنیا نمی بندیم و از دستاوردهای دنیا هم استفاده می نماییم. از طرفی پژوهشگران بسیاری نیز در کشور داریم.

مهاجر در ادامه اظهار داشت: موسسه تحقیقاتی خوبی در حوزه خاک و آب داریم و آنها دستورالعمل های خوبی دارند که اگر کشاورزان به آنها و سفارش ها عمل کنند میزان عملکرد بیشتر می شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: موضوع بعدی استفاده از سموم مناسب برای مبارزه با آفات و بیماری هاست. از کشاورزان سراسر کشور خواهش می کنم با توجه به این که در فصلی قرار داریم که بارندگی ها و افزایش دما ممکنست منجر به زنگ زرد و بیماریهای گندم در سراسر کشور شود بطور قطع با بیماریها مبارزه کنند برای اینکه بمحض این که بیماری مشاهده شد کار خودش را کرده و ما به طور معمول در بیماریها بجای درمان بدنبال پیشگیری هستیم.

وی عامل دیگر موثر در کشت را مکانیزاسیون عنوان نمود و اظهار داشت: ماشین آلات نقش مهمی در کاشت، داشت و برداشت دارند. اگر ما بتوانیم ماشین مناسب رو در فضای مناسب استفاده نمائیم میزان عملکردمان افزوده می شود.

مهاجر همین طور در پاسخ به پرداخت مطالبات گندم کاران اظهار داشت: قیمت گندم امسال ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده است. شرکت تجاری دولتی مباشر با کمک سازمان تعاون روستایی به عنوان مباشر خرید همکاری می کنند و درحال خرید گندم در سراسر کشور هستند. در تمام مرکز خرید نیز مستقر شدند و کشاورزان با تحویل محصول مطالبات خودرا دریافت می کنند. اعتبارات نیز مقرر است بموقع تامین گردد.

وی اظهار داشت: یارانه ای که پرداخت می نماییم به گندم نیست بلکه به نان است. گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی با احتساب هزینه تبعی برای دولت ۱۸ هزار تومان می شود ولی آرد آن با قیمت ۶۶۰ تومان به نانوایی می رسد. این اختلاف زیاد بوده و فشار به دولت می باشد. ولی دولت وعده داده که مطالبات گندمکاران سریع پرداخت گردد.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اشاره کرد: سال ۱۴۰۰، ۴.۵ میلیون تن گندم خریداری شد. سال ۱۴۰۱ این عدد به ۷.۵ میلیون تن و سال ۱۴۰۲ خرید ۱۰.۵ میلیون تن گندم نان و۵۰۰ هزار تن بذر رسید. امیدواریم امسال این عدد را رد نماییم. برنامه داریم امسال حتی یک کیلوگرم گندم وارد نکنیم و به خودکفایی کامل برسیم.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به خودکفایی در دانه های روغنی نیز اشاره نمود و اظهار داشت: در حوزه دانه های روغنی بیشترین وابستگی را داریم. مشکل ما واردات این محصولات با ارز دولتی و تولید کشاورزان با ارز آزاد است. اختلاف شدید قیمت واردات و تولید موجب می شود کسانی که وارد می کنند که صاحب صنایع هم هستند کمتر تمایل به خرید داشته باشند، ولی امسال مکانیزمی را طراحی کردیم که بخش خصوصی خریداری کند. چنانچه خرید و پرداخت پول کشاورزان فراهم گردد می توانیم ۹۰ درصد وابستگی را به ۶۰ درصد در بازه زمانی ۵ ساله کاهش دهیم. این اتفاق باید بیفتد برای اینکه پایداری تولید گندم در گرو تناوب با کلزا است. اگر کلزا نداشته باشیم گندم هم نخواهیم داشت.

مهاجر در آخر اظهار داشت: درباب جو و شکر نیز به آسانی می توانیم خودکفا شویم.





منبع:

1403/01/16
17:43:48
0.0 / 5
230
تگهای خبر: ارز , تكنولوژی , تولید , دام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان