معاون وزیر صمت اعلام كرد

احیای ۱۵۰۰ معدن راکد در زمان رئیس جمهور شهید

احیای ۱۵۰۰ معدن راکد در زمان رئیس جمهور شهید به گزارش یاری کالا، معاون وزیر صمت ضمن اشاره به احیای حداقل ۱۵۰۰ معدن در دوره ریاست جمهوریِ شهید رئیسی، تسریع در تولید و اکتشاف در قسمت معدن را با عنایت به نیروی خوب انسانی و رفع تعارضات بین دستگاهی و همینطور مردمی شدن معادن در جهت تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم را از اقدامات مهم و پرارزش شهید رئیسی در دولت سیزدهم دانست.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، شب گذشته (شنبه شب)، رضا محتشمی پور با حضور در ویژه برنامه شهیدجمهور شبکه خبر، به تشریح اقدامات رئیس جمهور شهید در قسمت معدن پرداخت.

قابل ذکر است که سید ابراهیم رئیسی، همواره به بخش معدن اهتمام ویژه ای داشته و در سفرهای استانی خود، علاوه بر افتتاح طرح های معدنی، همیشه توجه ویژه ای به کارگران این بخش و مشکلات کاری و معیشتی آنها هم داشت و در این حوزه پای درد و دل آنها می نشست.
پیرامون همین دغدغه شهید جمهور، محتشمی پور اشاره کرد: رئیس جمهور شهیدمان، نه تنها در قسمت معدن، بلکه در هر بخشی که وارد می شدند، توجه ویژه ای به نیروی کار و نیروی انسانی داشتند و این موضوع، دغدغه وار سفرهای ایشان مطرح بود. زمانیکه به موضوعات صنعتی یا معدنی یا بعضاً خارج از این حوزه ها ورود می کردند، همین دغدغه مندی دیده می شد؛ کما این که در رقابت های انتخاباتی هم بخاطر داریم که توجه به نیروی انسانی، نقطه قوت ایشان بود.

توجه به نیروی انسانی، کارگران، نیازها و مشکلات
معاون معدنی وزارت صمت، افزود: در بحث معدن هم جدا از این نبود. در هر بازدیدی که از استان ها داشتند، معمولا یک برنامه معدنی را هم داشتیم؛ حتما از معادن بازدید می کردند و در اکثر برنامه ها موضوعات معدنی یا صنایع معدنی، مطرح بود. یکی از مهم ترین خصوصیت که مردم می دیدند در بازدیدها؛ توجه ایشان به نیروی انسانی و کارگران و نیازها و مشکلات آنها بود؛ طبیعتاً در طرف مقابل هم کارگران بخش معدن گوش شنوای خوبی را برای بیان مسائل خود می دیدند، طرح مسأله می کردند و همیشه هم این موارد در انتها سفرها به ما بعنوان یک مطالبه جهت پیگیری، منعکس می شد. برای پیگیری. البته شاید کمتر در رسانه ها این موضوعات مطرح می شد.
وی تاکید کرد: مبحث دومی که بنده در رئیس جمهور شهیدمان می دیدم؛ توجه و پیگیری ایشان به تعارضات بین دستگاهی بود. تقریبا هر باری که به یک مناسبتی خدمت ایشان می رسیدیم و بحث معدن پیش می آمد، ضمن اینکه پیگیری می کردند کار تا چه حدی جلو رفته است یا بسیار از ما سؤال می کردند مسأله شما با فلان دستگاه حل شد؟ این مورد را چه کردید؟ فلان مبحث را چه کار می کنید؟ این پیگیری آیت الله رئیسی، بسیار رهگشا بود. تجربه ای که در حوزه معدن طی این سه سال داشتیم، در بحث رفع تعارضات بین دستگاهی و گره هایی که مابین دستگاههای مختلف در قسمت معدن بود، پیش از این، اصلاً به یاد نمی آید.

رشد میزان اکتشاف در میان دستگاه ها
این مقام مسئول در وزارت صمت، ضمن اشاره به این که روزی که نخستین آمار از وضعیت تأیید درخواست های اکتشاف، دریافت شد، روند رو به کاهش مشاهده می شد، اظهار داشت: به مرور اما میزان پاسخ مثبت به میزان اکتشاف در میان دستگاه ها به یک درصد رسیده بود؛ به تدریج کم و به یک درصد رسیده بود. آخرین نوبت که در سالجاری، آمار گرفتم، مشاهده شد که این روند، رشد خویش را اغاز کرده و به پنج درصد رسیده که عدد قابل توجهی نسبت به گذشته بود.
محتشمی پور اظهار داشت: جلسات گوناگونی را با دستگاههای مختلف داشتیم و فضا کاملا فضای متفاوتی شده بود. برخی از دستگاه هایی که معمولا تعارضات بسیاری با معدن داشتند، مسائل رفع شد؛ بگونه ای که امروز و به سادگی می نشینیم مسائل خویش را بیان می نماییم، توافق می نماییم و بحث های کارشناسی جدی با یکدیگر داریم و هیچ کس از موضع کارشناسی خود پایین نمی آید، اما دیگر وارد تعارض، درگیری و اتلاف وقت نمی شویم.
معاونت معدنی وزارت صمت ضمن اشاره به این که رئیس جمهور شهید، در جلسه شورایعالی محیط زیست، مجدد از وی در ارتباط با همین حل تعارضات سوال کرده اند، اظهار داشت: بنده هم توضیح دادم که مواردی را در جلساتی که به صورت فیمابین و دوطرفه داریم، مطرح می شود و خوشبختانه دیگر با تعارضی مواجه نیستیم. این خصوصیت هم در کنار موضوعِ توجه ویژه ایشان به کارگران؛ دو موضوعی بود که ما در قسمت معدن در دولت سیزدهم شاهد بودیم.

سرعت دادن به فعال کردن معادن در دوران رئیسی
محتشمی پور در ارتباط با اولویت بندی شهید رئیسی در حوزه معادن، اظهار نمود: مطالبه اول ایشان؛ سرعت دادن به فعالیت معادن بود؛ بیشترین موردی که ایشان از ما سؤال می کردند، در ارتباط با همین سرعت دادن بود. تعارض بین دستگاهی هم بخشی از همین مسأله بود؛ چونکه بیشترین مانع برای فعالیت در معادن؛ تعارضات بین دستگاهی است. دستگاههای مختلف دولتی که بعضاً به خاطر اختلاف نظرها، سال ها کار معادن متوقف شده بود. در آن فرصت های کمی که خدمت ایشان در این دوران رسیدیم، نخستین مطالبه از ما؛ بحث سرعت دادن به فعال کردن معادن بود.
وی ادامه داد: در کنار این مورد و شاید مبحث دوم؛ بحث مردمی کردن معادن بود؛ بدین صورت که ما چقدر می توانیم مردم را در قسمت معدن حاضر ببینیم؟ راهبردی که هم در این بخش دنبال می شد هم از مسیر واگذاری سهام معادن و هم از مسیر فعال کردن معادن کوچک بود که در آنها سهم فعالیتهای مردمی افزایش پیدا می کرد. شاید این دو عنصر؛ مهم ترین عناصر بود.
این مقام مسئول در وزارت صمت، در پاسخ به اتفاقاتی که مشخصاً در حوزه معیشت کارگران، توجه به امورات معیشتی آنها طی این سه سال، اظهار داشت: به صورت ویژه یا جدا در قسمت معدن، طبیعتاً ما برنامه ویژه ای نداشتیم؛ چونکه برنامه ها در سطح ملی انجام می شد. پیگیری هایی که ایشان در بحث افزایش پرداختی های کارگران در سطح عمومی داشتند، همچون بخش معدن؛ بخشی از این بود و شامل معادن هم می شد.

دسترسی به اطلاعات و آمار بخش معدن به صورت لحظه ای
معاون فرآوری مواد و معادن وزارت صمت در ارتباط با اقدام شهید رئیسی در اصلاح مقررات بخش معدن و احیای معادن، خاطرنشان کرد: در مورد محورهای اصلی که ما در قسمت معدن در این دوره سه ساله به آن پرداختیم، مهم ترین آن به لحاظ زیربنایی، بحث اصلاح مقررات بخش معدن بوده است که البته بعضاً با تعارض مقررات مواجه بودیم که خود همچون عوامل متوقف کننده بود؛ برای اولین بار بحث تجمیع و صدور بخشنامه واحد را در قسمت معدن در این دوره داشتیم که در سال ۱۴۰۱ انجام شد و به صورت ثابت و مداوم مورد پایش قرار می گیرد. تابحال دو ویرایش از این مورد تنظیم شده که ویرایش اول، سال ۱۴۰۲ ابلاغ گردید و ویرایش دوم، برای ابلاغ سال ۱۴۰۳ آماده است. علاوه بر آن، مبحث زیرساخت های اطلاعاتی بخش معدن هم مطرح بوده و هست. در سالهای قبل، دسترسی متمرکز به آمار و اطلاعات بخش معدن نداشتیم که سبب می شد که درصورتیکه بعضاً معدنی ممکن بود فعالیتش را متوقف کرده بود، به سختی متوجه می شدیم و این فرصت را از ما برای اقدام می گرفت؛ اما خوشبختانه در دو سالی که گذشت ما زیرساخت های اطلاعاتی بخش معدن کشور رشد خوبی داشت. امروز اطلاعات و آمار بخش معدن به صورت متمرکز قابل اتکا و به صورت لحظه ای در دسترس می باشد.
وی ادامه داد: محور بعدی که بسیار طی این سال ها مورد توجه بوده، بحث معادن راکد بوده است؛ بخش بزرگی از این معادن راکد، معادنی بودند که بایستی در اختیار مردم قرار می گرفت و به مزایده گذاشته می شد اما آن سرعت لازم را نداشت. پارسال تعداد مزایده هایی که در قسمت معدن برگزار کردیم، بیشتر از دو برابر رکورد این مزایده ها در سالهای قبل بوده است؛ این درحالی بود که کارهای تبلیغی خاصی روی آن انجام نشد اما بیشتر از دو برابر بالاترین آمار در سالهای قبل، مزایده های معادن را برگزار کردیم تا برای مردمی که تمایل به مشارکت و سرمایه گذاری در این معادن دارند، در اختیارشان قرار بگیرد.
محتشمی پور اشاره کرد: علاوه بر آن، بحث احیای معادن هم مطرح بود. تقریبا در این سه سال، سالانه قریب به ۵۰۰ معدن را داشتیم؛ سال جاری هم به بحث صدمه شناسی ورود کرده ایم. بحث بسته های معدنی که اجازه می داد سرمایه گذاری های کوچک در قسمت معدن سرعت بگیرد به شکل جدی در این یکی دو ساله دنبال شد و این آمار به صورت تصاعدی افزایش می یابد. امید است که بتوانیم سال جاری هم با روند رشدی که تاکنون داشته ایم، ادامه دهیم. این اتفاقات سبب شد که برخی از دستورالعمل های اشتباه گذشته همچون ممنوعیت هایی که برای واردات ماشین آلات وجود داشت، برداشته شود.

کاهش شاخص تورم تولیدکننده و رشد مثبت بخش معدن
این مقام معدنی، پیرامون مشکلات ماشین آلات، توضیح داد: طی دوره های گذشته، محدودیت هایی بدون وجهی برای واردات ماشین آلات سنگین معدنی وضع شده بود که البته شعار پشتیبانی از تولید داخل برای ماشین آلات داخلی را دنبال می کرد؛ اتفاقی که طی این سال ها افتاد، این بود که در وهله اول، کل آن موانع رفع شد و امروز واردات ماشین آلات معدنی با موانع غیرتعرفه ای و مجوز خاص مواجه نیست: البته این مهم در مورد ماشین آلات کار کرده صدق نمی کند؛ چونکه در این عرصه بایستی تناسبی میان ظرفیت معدن و آن ماشین آلات وجود داشته باشد و اما ماشین آلات نو، اساساً دیگر محدودیتی وجود ندارد. این در حالیست که بنا به گزارش های موجود، تولید ماشین آلات داخلی هم طی سالهای اخیر، رشد چند برابری پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ازاین رو از یک سو، تولید بالا رفته و از سمت دیگر نیاز وارداتی تأمین می شود. این اتفاق سبب شد که شاخص تورم تولیدکننده در قسمت معدن که در شروع این دولت، بالاتر از میانگین کل و صنعت بود به پایین ترین حد خود برسد. یکسال بعد از شروع کار دولت سیزدهم، همه شاخصهای تولیدکننده در سایر بخش ها پایین تر قرار گرفت. از طرفی، از قبل از سال ۱۴۰۰ بخش معدن وارد رشد منفی شده بود که بنا به گزارش ها و آمار موجود، روند برگشت و شاخصهای مثبت را در قسمت معدن در این دوره شاهد بودیم و به تدریج این عدد افزایش پیدا کرد.
محتشمی پور اظهار امیدواری کرد که این روند ادامه پیدا کند. البته اعداد هنوز آن چه که مطلوب است، نیست و رئیس جمهور مغتنممان هم معتقد بودند که این آمار هنوز اقناع کننده نیست؛ نمی گویم هم اکنون آمار و ارقام ما اقناع کننده یا آن چه که مطلوب است به دست آمده، اما روندها، روندهای متفاوتی شد و بخش معدن از همان سال ۱۴۰۱ وارد رشد مثبت شد و تا امروز هم ادامه دارد؛ امید است که بتوانیم آنرا به سرعت مناسب برسانیم.
این مقام معدنی، ضمن اشاره به فعال شدن سالانه ۵۰۰ معدن در کشور، اظهار داشت: ما چند گروه فعال سازی معادن داشتیم. یک گروه معادنی بودند که تولیدکننده داشتند اما غیرفعال بودند و تولید نداشت؛ بنابریان به صورت تقریبی، سالی ۵۰۰ معدن در این سه سال به جرگه معادن فعال پیوست این عدد در سالهای قبل (بر اساس آماری که در همان سامانه ها بود) حدودا ۱۰۰ تا ۱۵۰ معدن در سال بوده که وارد چرخه تولید می شدند. البته اتفاقی به صورت طبیعی می افتاد این بود که باز در مقابل برخی از این معادن ممکن بود از چرخه تولید بیرون بروند که این موضوع، مبحث امروز ما است که اجازه ندهیم که مجدد معدنی به رکود بازگردد. همینطور سال قبل قریب به ۱۲ هزار مزایده محدوده هایی را داشتیم که فاقد بهره بردار بودند یا محدوده های اکتشافی بودند که مکتشف نداشتند. طبق مزایده های صورت گرفته، تعداد زیادی از این ها برنده و متقاضی داشت و این محدوده را در اختیار گرفت. علاوه بر آن حدودا سالانه حدود ۱۰۰۰ برنده مزایده داشتیم که آنها هم معادن را در اختیار می گرفتند و فعال می کردند.
معاون معدنی وزارت صمت ضمن اشاره به فرمایشات آیت الله رئیسی، گفنت: آماری که در بیان رئیس جمهور شهیدمان بوده، در ارتباط با سال قبل است که حدودا حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ معدن جدید داشتیم که بخشی از آن، معادنی بودند که در حالت رکود قرار داشتند و فعال شدند. بخشی از آنها هم معادنی بودند که به مزایده گذاشته شد و صاحبان جدید خویش را شناسایی کرده بودند. البته در مقابل، تعدادی معادن هم وجود داشت که طی این سال ها در دست افراد مختلف باقی مانده بود و فعالیت نداشت؛ طبیعتا آنجا هم وظیفه قانونی ما ایجاب می کرد که این معادن را از این افراد گرفته و به صاحبان جدید واگذار نماییم. تعداد پرونده های سلب صلاحیت ما هم با همین نسبت افزوده شد. در زمستان ۱۴۰۰، متوجه شدیم که حدودا حدود ۴۰۰۰ محدوده اکتشافی داریم که این ها پروانه ها منقضی شده در سالهای مختلف داشته و این ها بایستی تعیین تکلیف می شد؛ بنباریان پیگیری جدی صورت گرفت و این محدوده ها ساماندهی شد.
وی ادامه داد: امروز به جرات میتوان اظهار داشت که حالا محدوده های اکتشافی که از سالهای قبل به علل عموما حقوقی باقی مانده اند، در حدود چند صد محدوده رسیده و سایر پروانه ها که امکان تعیین تکلیف آن بوده، تعیین تکلیف شده و از آن وضعیت درآمده است. علاوه بر آن، معادن محدوده هایی که به صورت معدن در اختیار افراد بوده و این ها غیر فعال بوده، مورد به مورد بر مبنای زیرساخت اطلاعاتی که طی یکی دو ساله به وجود آمد، شناسایی و مورد پیگیری قرار|گرفت. زمانیکه از استان ها مطالبه شد، بخشی از این ها متاسفانه فرار تولید داشتند که این ها هم شناسایی و با آنها برخورد شد و هنوز هم این روند ادامه دارد.

احیای معادن کوچک
محتشمی پور تصریح کرد: رسیدن به هدف مردمی کردن بخش معدن، در مرحله اول، از مسیر فعال کردن معادن کوچک تأمین می شود؛ باید توجه ویژه به معادن کوچک داشت؛ چونکه فعالیت معادن کوچک به معنای فعالیت بنگاه های کوچک و اشتغال خرد در مناطق به طور عمده با زیرساخت های ضعیف تر است؛ از همین روی، مبحث احیای معادن کوچک یا فعال سازی محدوده های مزایده ای کوچک، جزو اولویت های جدی دولت سیزدهم بوده است. تلاش جدی ما این بوده که معادن کوچک را فعال نماییم تا بیشترین اشتغال و بیشترین توزیع ثروت را از این محل در قسمت معدن برای کشور شاهد باشیم.
وی افزود: در محور موازی هم در بخشی از حوزه معدن بایستی معادن بزرگی را فعال نماییم که این معادن، بایستی ارزش اقتصادی بالایی را به اقتصاد ملی تزریق کنند. در این معادن شاید دیگر آن ظرفیت کارهای کوچک وجود نداشته باشد و این جا احتیاج به بنگاه های بزرگ و تجمیع کلان سرمایه ها داریم. این مورد از مسیر دوم یعنی بازار سرمایه باید دنبال شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سال قبل نخستین مورد از این را شاهد بودیم. معدن بزرگ جانجا با تجهیز سرمایه از بازار سرمایه، کار خویش را شروع کرد و این معدن که بیشتر از ۲۰ سال از تاریخ شناسایی اولیه آن می گذشت، بالاخره عملیات تکمیلی اکتشافی اش به طور جدی شروع شد و الان فعالیت آن به شکل جدی توسعه می یابد.

تاکید رئیس جمهور شهید بر پیشگیری از خام فروشی
با توجه به این که یکی از اولویت ها و تاکیدات دولت سیزدهم در حوزه معدن، مبحث پیشگیری از خام فروشی مواد معدنی بوده است، معاون معدنی وزارت صمت در این حوزه اظهار نمود: پیشگیری از خام فروشی دغدغه ای است که شهید رئیسی هم مدنظرشان بود و همین را در کلام رهبری هم چندین بار شنیده ایم؛ ما به هیچ عنوان خام فروشی بخش معدن را نباید داشته باشیم؛ بخش معدن باید بتواند در اقتصاد ملی نقش موتور محرکه و پیشران خویش را از راه تأمین منابع معدنی مورد نیاز داشته باشد. ایران کمترین میزان صادرات مواد معدنی را در میان اغلب کشورهایی که در قسمت معدن شناخته می شوند دارد. آمار صادرات مواد معدنی ما در حد یک الی دو درصد است؛ این یعنی کمتر از دو درصد مواد معدنی کشور، به صورت خام صادر گردیده است. عمده این مواد هم موادی بودند که ارزش فرآوری ویژه ای نداشتند. به صورت مثال بزرگترین رقم صادراتی ما در سالهای قبل، سنگ گچ بوده است، البته سال گذشته، اتفاقی افتاد که به واسطه توقف یک سیاست در قسمت صنایع معدنی سبب شد که از یک سمت به سبب عدم تأمین انرژی زنجیره فولاد، تولید با توقف هایی مواجه شود؛ بنباریان مواداولیه این بخش صادر شد، از سوی دیگر دستورالعمل هایی که صادر شده بود با آراء قضایی متوقف گردید این مساله سبب شد که آن عدد صادرات در قسمت معدن مقداری به سمت زنجیره فولاد رفت اما این یک اتفاق موقت بود. عموما صادرات ما محدود بود به سنگ گچ در قسمت معدن و همینطور سنگ آهن هماتیت با عیار پایین که ارزش استفاده در زنجیره فولاد را نداشت؛ هم اکنون هم حدودا همین است. درصد بسیار پایینی را صادرات داریم که این عدد در حدود یک تا دو درصد است.
این معاون وزیر صمت اشاره کرد: اما یک اتفاقی طی سالهای اخیر در کشور رخ می دهد که امیدواریم سرعت پیدا کرده و برای خودمان جزو اولویت ها قرار داده ایم، بحث فرآوری مواد معدنی است تا امروز عموما در صنایع انرژی بر بوده است. زمانیکه می گوییم واحدهای فرآوری معدنی، عموما به صنایعی همچون فولاد، آلومینیوم، مس یا سرب و روی می رسیم. حدودا همه مواد معدنی در این بخش را در داخل فرآوری می نماییم و در بخشی حتی وارد کننده هم هستیم.

هدف گذاری تسریع در فرایند اکتشاف معادن
محتشمی پور افزود: مواد به صورت خام وارد می شود و در کشور فرآوری می شود. آن چه که رفته رفته درحال سرعت گرفتن در کشور است اینست که ما از فرآوری های مبتنی بر فلزات پایه و صنایع انرژی بر به سراغ فرآوری های فلزات حیاتی و راهبردی درحال حرکت هستیم. سال قبل حدودا آماده راه اندازی بودیم که البته این افتتاح به سالجاری افتاد. فرآوری تیتانیوم را در کشور در دستور کار داشتیم که حدودا کار آن به اتمام رسید و افتتاح سال جاری صورت گرفت. این فرآوری تیتانیوم تا مرحله تولید محصول هم پیش رفته و امیدواریم که سال جاری شاهد راه اندازی این واحد صنعتی باشیم و افزایش تولید را در قسمت های مختلف شاهد باشیم.
معاون معدنی وزارت صمت با اعلان اینکه موضوعات جدیدی برای سال جاری درحال پیگیری است، اظهار داشت: در واقع اتفاقی که درحال رخ دادن است، گذر فرآوری از فلزات پایه و صنایع انرژی بر به سمت فلزات حیاتی و راهبردی و با تکنولوژی و فناوری ایرانی است که سال جاری این خط دنبال خواهد شد تا در سال های آتی خبرهای خوبی در این بخش برای کشور داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به برنامه توسعه هفتم و پیشبینی رشد ۱۳ درصدی در حوزه معدن، پیرامون تلاشهای دولت سیزدهم برای رسیدن به این رشد ۱۳ درصدی، خاطرنشان کرد: در وهله اول بایستی بتوانیم سرعت فعالیت را در قسمت معدن بالاتر ببریم و معادن غیرفعال را سریع تر وارد چرخه فعالیت نماییم.

آزادسازی ۳۷۰ هزار کیلومتر مربع پهنه اکتشافی پارسال
وی در ارتباط با موانع پیش رو اظهار نمود: بخشی از موانع، در ارتباط با همان تعارضات بین دستگاهی است که این ها باید رفع شوند؛ از سوی دیگر بحث سرعت دادن به فرایند اکتشاف مطرح است که مبحث این روزهای ما است؛ از سرعتی که در کشور در قسمت اکتشاف و تولید داده های اکتشافی شاهد می باشیم، هم اکنون چندان راضی نیستیم و متاسفانه مقداری کم توجهی شده است؛ بعضی از دستگاههای حاکمیتی که در این بخش مسئولیت داشتند، در فرایند خصوصی سازی بازوهای اجرایی خویش را از دست داده و این سرعت آنها را کند کرده است. تعارضات بین دستگاهی هم به آن اضافه شده این مساله واقعا کشور را در قسمت اکتشاف، با مشکل مواجه کرده است. البته سرعت امروز ما در قسمت اکتشاف بیشتر از گذشته هست اما هنوز هم احتیاج به توسعه دارد.
محتشمی پور اشاره کرد: به صورت مثال در قسمت اکتشافات حاکمیتی، سال قبل حدودا تمام محدوده هایی که بعنوان پهنه های اکتشافی به بخش حاکمیتی واگذار شده بود را تعیین تکلیف کردیم. حدود ۳۷۰ هزار کیلومتر مربع پهنه ها آزاد شد که به مفهوم اتمام کار آن است و الباقی هم میتوان قول داد که در نیمه اول سال جاری آزادسازی صورت گیرد و دیگر پهنه های حاکمیتی را تعیین تکلیف نماییم. از دل این مطالعات پهنه ها، قریب به ۶۵۰ تا محدوده پرپتانسیل و با قابلیت و ذخایر برآوردی اولیه با ذخایر بالا در کشور شناسایی شده است که ضروری است مجوزهای لازم برای عملیات تفصیلی و اکتشافات تکمیلی آن صادر شود. پس از آن، خواهیم توانست ظرف یک بازه زمانی پنج- شش ساله شاهد این باشیم که شناسایی این ذخایر تکمیل شود و شاهد موجی جدید از محدوده های با ظرفیت بالا در کشور باشیم. البته حجم عملیات اکتشافی در قسمت خصوصی، بسیار بالاتر از اینست.
معاون معدنی وزارت صمت در انتها در ارتباط با ادامه مسیری که رئیس جمهور شهید برای پشتیبانی از حوزه معدن و کارگران معدنی، در این دولت و وزارت صمت، خاطرنشان کرد: بطور قطع وظیفه ما در مقابل خلوصی که طی دوره سه ساله خدمت در حضور آیت الله رئیسی تجربه کردیم، این مسیر را ادامه دهیم. امید است که نگاه و خلوص ایشان بتواند ما را کمک کرده تا در خدمتگزاری خود، جدیت لازم و توفیق لازم را داشته باشیم.




منبع:

1403/03/06
13:13:13
0.0 / 5
255
تگهای خبر: ارز , اشتغال , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان