یك مقام بورسی تاكید كرد؛

سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بازار سرمایه

سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بازار سرمایه یاری کالا: مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر لزوم حمایت فرابخشی از بازار سرمایه سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بورس را بیان نمود.



به گزارش یاری کالا به نقل از مهر، قادر معصومی خانقاه مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار، اظهار داشت: بطور قطع اگر مقرر است اتفاقات خوبی در عرصه بازار سرمایه رخ دهد باید در عرصه شاخصهای بنیادی شرکتها و شاخص هایی که در عرصه شرکتها است رخ دهد.
وی اضافه کرد: اگر جریان نقدی وارد بازار نشود احتمال دارد که بازار گرفتار بحران های عمیق تری شود و شاید نتوانیم تاب آوری مثبتی در این زمینه داشته باشیم.
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: همه ما به بحث های بنیادی اقتصاد اعتقاد داریم و کسری ها و ناترازی های انرژی را می دانیم ولی این بحث ها تکرار مکررات است.
وی اظهار داشت: درست است که بازار سرمایه ما وارد فضای اورژانسی شده است، بلکه باید این بیمار را به صورت های مختلف احیا نماییم. این بحران ها در کشورهایی چون چین و آمریکا نیز دیده شده است و آنها نیز این فضا را مدیریت کرده و می کنند و خواهند کرد.
معصومی خانقاه یاد آورشد: وقتی قیمت گذاری دستوری صورت می گیرد، مجبور می شویم به سبب کاهش تولید دو برابر سرمایه قیمت گذاری دستوری را صرف واردات نماییم.
وی اضافه کرد: اگر مفاهیم اصلی در اقتصاد ما حل شد نیاز به صندوق توسعه بازار نداریم. با همه موضوعات بنیادی موافق هستیم ولی یک جایی لازم است که حاکمیت به میدان بیاید و پول را به این بازار تزریق کند. بانک مرکزی با تعیین نرخ بهره به صورت بطورکامل مستقیم روی بازار سرمایه اثرگذار می باشد. هیچکس نمی تواند این امر را انکار کند.
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: وقتی بهره بدون ریسک به بازار تزریق می شود به تبع انتظار بازده بیشتری از سهام خواهیم داشت و وقتی چنین شد، سهام نیز ریزش خواهد داشت.
وی اظهار داشت: اقداماتی که روی میز شورا گذاشته شد، تقسیم بندی شده بود. آن چه که قرار بود سازمان بورس انجام دهد، شامل استفاده از ظرفیت صندوق های حمایتی از نوع تبعی و تامین مالی بود. همین طور در عرصه تامین مالی قرار بود از صندوق هایی با درآمد ثابت که مورد تأیید بانک مرکزی است استفاده نمائیم.
معصومی خانقاه یادآورشد: ما نمی توانیم این صندوق ها را وارد بازار سهام نماییم تا به شخصی که سطح ریسک آن پایین است تحمیل نماییم. دراین زمینه پذیرفتیم که ده درصدی که به صورت اختیاری است یک سال تمدید کرده ایم. ضریب اعتباری کارگزاری ها نیز در این زمینه بالا رفته است و همین طور از اوراق تبعی بیمه ای استفاده کردیم.
وی با اشاره به درخواست هایی که از بانک مرکزی انجام شده است، اضافه کرد: از بانک مرکزی سه خواسته داشتیم. نخست، تجهیز منابع صندوق توسعه بازار سرمایه بود. از دیگر سوی قسمتی از نقدینگی بازار از این جهت تامین می شود.
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: تلاش در راستای کاهش رانت بین تفاوت دلار نیما و آزاد، از دیگر خواسته های ما از بانک مرکزی است.
وی اظهار داشت: همین طور در عرصه نرخ بهره و انتشار قیمت دولتی از بانک مرکزی درخواست بازبینی کردیم که امیدواریم با تجهیز منابع این نرخ ها را تعدیل کنند.
معصومی خانقاه تصریح کرد: این پنجاه همتی که تعریف شده بود بخشی برای پایین آمدن نرخ اوراق بخشی برای تامین منابع به کارگزاری و بخشی به صندوق توسعه بازار سرمایه اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد: با وجود همه کوشش های ما و قول و قرارهایی که با نهادهای مختلف داشته ایم، کماکان مجوزی از سمت بانک مرکزی صادر نشده است و پولی به سمت این صندوق ها و موارد دیگر واریز نشده است. البته امیدوار به انجام این امر هستیم.

1403/05/30
10:55:32
0.0 / 5
328
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان