تهران سی وهشتمین خوشه بزرگ علم وفناوری جهان با ۳ پله کاهش رشد
به گزارش یاری کالا، طبق گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۴، ایران در ثبت اختراعات در جایگاه جهانی سی وهشتمین خوشه بزرگ علم و فناوری در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته که نسبت به سال ۲۰۲۳ منهای سه پله، کاهش نشان داده است.
امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به آخرین گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۴ که توسط سازمان مالکیت فکری جهانی (WIPO) هر ساله در قسمت های مختلفی منتشر می شود، اظهار داشت: نتایج گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۴ نشان داده است که تهران بعنوان یکی از مراکز پیشرو علم و فناوری در جهان، نقش مهمی در توسعه علمی و فناورانه ایران ایفا می کند. این دستاوردها می تواند زمینه ساز جذب سرمایه گذاری های بیشتر و ارتقای جایگاه ایران در زمینه های علمی و فناوری جهانی باشد.
وی با اشاره به اینکه با عنایت به این موفقیت، تهران می تواند بعنوان الگویی برای دیگر شهر های کشور در جهت توسعه علمی و نوآوری محسوب شود، اظهار نمود: همینطور این گزارش می تواند بعنوان منبع معتبر برای تحلیلگران و سیاستگذاران در زمینه های علمی و فناوری مورد استفاده قرار گیرد و زمینه ساز تصمیم گیری های استراتژیک در جهت توسعه پایدار علمی و فناورانه ایران باشد.
محمدی با اشاره به اینکه در این گزارش، «تهران» تنها خوشه در داخل ایران است که در میان ۱۰۰ خوشه برتر بر مبنای S&T (علم و فناوری) در سال ۲۰۲۴ قرار می گیرد، افزود: تهران ۵۲ درخواست PCT ثبت اختراعات جهانی و ۸ هزار و ۳۶۹ مقاله علمی منتشر نموده است. ایران در ثبت اختراعات در جایگاه جهانی، سی وهشتمین خوشه بزرگ علم و فناوری در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته که نسبت به سال ۲۰۲۳ منهای سه پله، کاهش نشان داده است.
سرپرست تیم اختراعات و نوآوری ایران افزود: بر اساس گزارش GII ۲۰۲۴ متقاضیان برتر PCT ثبت اختراع جهانی در WIPC شامل «محمد عبدالله» با ۱۵ ثبت اختراع در جایگاه اول، «احمد قنبری» با ۸ ثبت اختراع در جایگاه دوم و «شهروز توکلی» با ۷ ثبت اختراع در جایگاه سوم در ایران قرار گرفته اند.
همینطور این گزارش نشان داده است ۵ درصد از درخواست های ثبت پتنت های تهران با همکاری دیگر مخترعان از لس آنجلس، بوستون-کمبریج و مونترال بعنوان برترین مکانهای مشترک در ثبت اختراع با تهران است و ۲۴ درصد مقالات با همکاری دیگر سازمان ها انتشار یافته اند.
به قول وی بر طبق این گزارش، با عنایت به این که تهران در سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۷۶ انتشارات مقالات علمی قرار داشت، اما در آخرین رتبه بندی در جایگاه ۷۸ بر مبنای نسبت تراکم جمعیت در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته است.
محمدی افزود: بر طبق این گزارش، دانشگاه تهران با انتشار ۷ هزار و۵۴۷ مقاله علمی (سهم ۱۲ درصدی) رتبه اول، دانشگاه آزاد اسلامی با ۵ هزار و ۹۰۳ مقاله علمی (سهم ۱۰ درصدی) در جایگاه دوم و دانشگاه علوم پزشکی تهران با ۵ هزار و ۱۳۴ مقاله (سهم ۸ درصدی) انتشار یافته در جایگاه سوم در رتبه بندی جهانی ۲۰۲۴ شاخص مالکیت فکری جهانی در ایران قرار دارند.
وی تصریح کرد: طبق این گزارش جهانی زمینه برتری فناوری در تهران به این شرح است:
ردیف زمینه برتری درصد ۱ ثبت اختراع -- ۲ فناوری پزشکی ۱۸ درصد ۳ علوم کامپیوتر ۸ درصد ۴ مهندسی عمران ۷ درصد ۵ اندازه گیری ۶ درصد حوزه های برتری در مقالات:
حوزه درصد مهندسی شاخه علوم زمین ۲۵ درصد شیمی شاخه بیوشیمی و بیوتکنولوژی ۱۸ درصد فناوری شاخه پزشکی بالینی ۵ درصد فیزیک و ریاضی ۸ درصد
محمدی تصریح کرد: این گزارش، «خانه فناوری و نوآوری ایران» (آی-هیت) را به علت توسعه و معرفی صادرات محصولات فناورانه و دانش بنیان و تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران را به علت همکاریهای بین المللی در تهیه گزارش ها و دیپلماسی علم و فناوری جزء سازمان های برتر در انتقال فناوری و همکاریهای بین المللی معرفی کرده است.
منبع: yarikala.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب