مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی:

منشاء گندم های سرتاسر جهان، کشور ایران است

منشاء گندم های سرتاسر جهان، کشور ایران است به گزارش یاری کالا، آذربایجان شرقی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلان اینکه منشاء گندم های سرتاسر جهان، کشور ایران است، اظهار داشت: منشاء تمام گندم های جهان به گندم ایرانی بازمی گردد و این محصول همیشه به عنوان یکی از غذاهای اصلی ایرانیان مطرح بوده است.


سهراب سهرابی در گردهمایی معاونین بهبود تولیدات گیاهی سازمان های جهاد کشاورزی استانهای کشور، که روز سه شنبه ۲۷ آذرماه در تبریز برگزار گردید، به اهمیت تاریخی و راهبردی گندم در ایران و جهان اشاره نمود و اظهار داشت: حدود ۱۰ هزار سال پیش ایرانیان گندم را در جهان اهلی کردند و موسس یکجانشینی شدند.
وی با تکیه بر نقش گندم در امنیت غذایی کشور اضافه کرد: اولین طرح های خودکفایی گندم در دهه ۶۰ شروع شد و خودکفایی تولید گندم در سالهای ۸۳ تا ۸۵، دهه ۹۰ و سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ به ثبت رسید. ظرفیت خودکفایی گندم در کشور وجود دارد، اما نیازمند اجرای برخی اقدامات فنی و اجرائی در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به جایگاه گندم در سطح جهانی اظهار داشت: در دنیا، گندم با ۲۲۰ میلیون هکتار بالاترین سطح زیر کشت محصولات زراعی را دارد و از ۸۰۰ میلیون تن تولید سالانه، ۲۰۰ میلیون تن وارد چرخه تجارت می شود و مابقی آن توسط خود کشورهای تولیدکننده مصرف می شود.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: گندم به عنوان ابزار قدرت و سلطه در سپهر سیاسی جهان مطرح است و کشورهای ابرقدرت همگی صادرکننده این محصول هستند. در ایران، بطور متوسط ۵۰ درصد انرژی و پروتئین مردم از گندم تامین می شود و در بعضی مناطق روستایی این رقم به ۸۰ درصد نیز می رسد.
وی با مقایسه سرانه مصرف جهانی گندم مطرح کرد: سرانه مصرف گندم در جهان ۱۶۵ کیلوگرم است، در صورتیکه کشورهایی مانند مصر، الجزایر و ترکیه مصرف بالاتری نسبت به ایران دارند. در برنامه های توسعه و اسناد بالادستی، دستیابی به خودکفایی گندم به عنوان یک هدف راهبردی تعیین شده است.
ایشان سپس به ظرفیتهای برداشت گندم در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: ما تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت ژنتیکی و اکولوژیکی گندم ایران را برداشت می نماییم در صورتیکه ظرفیت متوسط برداشت می تواند به ۸.۸ تن در گندم آبی و ۲.۵ تن در گندم دیم برسد. پایین بودن عملکرد ناشی از خلأ عملکرد است که ۳۵ درصد آن به تغذیه، ۱۵ درصد به بیماریها، آفات و...، و بخش دیگر به مسائل در رابطه با بذر و سایر عوامل برمی گردد.
سهرابی از کوشش های ویژه در دوره های آموزشی سالهای اخیر آگاهی داد و تشریح کرد: از سال ۱۴۰۰ دوره های آموزشی ویژه ای برگزار کرده ایم که در آن به مهم ترین بخش خلأ عملکرد، یعنی حوزه تغذیه توجه ویژه ای شده است. هم اکنون سطح کشت گندم آبی کشور ۲ میلیون هکتار است که باید به ۱.۴ میلیون هکتار کم شود و در مقابل، افزایش عملکرد محقق شود.
ایشان سپس به اقدامات جدید برای افزایش راندمان اشاره نمود و اظهار داشت: در امسال، ۴۴۶ شهرستان در کشور به کشت گندم اختصاص یافته و در هر شهرستان یک پایلوت اجرائی به راه افتاده است. هدف از این طرح، همکاری مؤثر محققین و مروجین برای ارتقای راندمان است چونکه چاره ای جز افزایش راندمان نداریم.
به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، او در آخر با اشاره به برنامه جهش تولید در دیمزارها تاکید کرد: بر طبق این برنامه، ۶ میلیون هکتار زیر کشت رفته است که از این مقدار، ۳.۵ میلیون هکتار به کشت گندم اختصاص یافته است.





منبع:

1403/09/27
12:01:12
0.0 / 5
14
تگهای خبر: آموزش , ابزار , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان