مواد غذایی بدون بطری ماند!
یاری كالا: كمبود بطری برای بسته بندی مواد غذایی اعم از آب معدنی و آشامیدنی، روغن، نوشابه و ماءالشعیر برای این صنایع دردساز ساز شده و به قول تولیدكنندگان این بخش آنها را با بحران مواجه كرده است، چراكه محصول تولید شده ظرف برای بسته بندی و عرضه در بازار ندارد!
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، مواد اولیه مورد استفاده در صنعت آب معدنی و آشامیدنی، صنعت روغن، لبنیات، نوشابه، ماء الشعیر، مواد شوینده و... قیمت شان نسبت به سال گذشته ۲.۵ برابر شده است؛ موضوعی كه تولیدكنندگان را به فكر برده كه تولید دیگر برایشان توجیه اقتصادی ندارد. هرچند مواد تولیدی متعلق به پتروشیمی ها بخصوص مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان كاهش یافته اما ظاهرا تعدادی متخلف هم با استفاده از رانت در حال سودجویی هستند و این مواد را با قیمت بالا در بازار آزاد عرضه می كنند.
در این میان صنایع غذایی و دیگر صنایع وابسته به این بخش بعنوان مشتری این ظروف و بطری ها برای بسته بندی محصولات خود هم با مشكل رو به رو شده اند و می گویند ظرفی برای بسته بندی و عرضه محصول شان ندارند یا به سختی و با افزایش قیمت این نیاز صنعت را تامین می كنند.
خطر بیخ گوش واحدهای تولیدی آب معدنی و آشامیدنی
در این باره دبیر انجمن تولیدكنندگان آب های معدنی و آشامیدنی به ایسنا اظهار داشت كه قیمت مواد اولیه تولید بطری های آب معدنی به میزانچشمگیری افزایش یافته از جانب دیگر به علت این كمبود، ممكن است در ایام آینده، واحدهای تولیدی به صورت كل تعطیل شوند، چراكه اگر انبارهایشان از بطری خالی شود، دیگر نمی توانند آب بسته بندی و توزیع كنند.
به گفته فروهر، بحران تولید بطری علاوه بر آب معدنی برای محصولات دیگر همچون روغن، لبنیات، شوینده ها، نوشابه هم مشكل ساز شده است كه در این راستا در وزارت صنعت با واحدهای پتروشیمی و بورس جلسه ای تشكیل و در این جلسه عنوان شد كه واحدهای تولیدی به مرز تعطیلی رسیده اند چراكه مواد اولیه ای كه سال قبل حدود ۴۰۰۰ تومان بود امروز به ۱۰ هزار تومان رسیده است كه تولید را از توجیه اقتصادی خارج كرده و از سویی اصلا موادی برای تولید نیست.
وی اظهار نمود كه مواد تولیدی متعلق به مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان است كه عرضه این مواد اندكی كم شده و از سویی هیچ كس نمی داند چرا نه تولیدكننده ها مواد اولیه دارند و نه این مواد نصیب تولیدكنندگان پریفوم می گردد.
بازار داغ سودجویان با رانت و تخلف
به گفته دبیر انجمن تولیدكنندگان آب های معدنی و آشامیدنی، تعدادی متخلف با استفاده از رانت، به علت اختلاف قیمتی كه در بورس و بازار بوجود آمده كه كیلویی ۳۰۰۰ تومان است، این مواد را می برند و با قیمت بالا در بازار عرضه می كنند. شاهد می باشیم تولیدكننده ای كه ۲۵۰ تن سهمیه ماهانه دارد، ۵۰ تن سهمیه گرفته و متاسفانه این مواد سر از بازار آزاد درآورده است.
كاهش عرضه و افزایش ۵۰ درصدی قیمت ظروف بسته بندی
همچنین دبیر انجمن صنایع روغن نباتی یكی از اشكالات امروز این صنعت را كمبود و افزایش قیمت حدود ۵۰ درصدی انواع ظروف بسته بندی مانند بطری عنوان كرده و گفته كه تولیدكنندگان در زمینه لوازم بسته بندی با مشكلات متعددی مواجهند و به شدت عرضه این محصولات كاهش یافته است.
بیرشك در گفت وگو با ایسنا اظهار نمود كه قیمت این محصولات ۴۵ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا یافته كه در این زمینه به همراه كارخانه های تولیدكننده آب معدنی و نوشیدنی و ماءالشعیر، نامه مشتركی به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان ارسال شده تا مشكل را برطرف كند.
به گفته وی، هم اكنون بعضی از كارخانه ها با مشكل بسته بندی و توزیع روغن رو به رو شده اند، چراكه ظرفی برای بسته بندی و عرضه محصولات خود ندارند چون عرضه انواع بطری و لوازم بسته بندی كم شده و تقاضا برای آن افزایش یافته است.
لزوم افزایش عرضه توسط پتروشیمی
رییس انجمن صنایع روغن نباتی گفته كه دستگاه های نظارتی مانند سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان به پیگیری های ما پاسخ دادند و قرار شده مبحث را بررسی و با متخلفان احتمالی برخورد كنند. البته مجتمع پتروشیمی تندگویان كه زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس است باید تولید و عرضه خویش را افزایش دهد تا این مشكل صنایع حل شود.
وزارت صنعت، بورس و مجتمع تندگویان باید چه كنند؟
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید بعنوان نهاد مسئول نسبت به بحران پیش آمده ورود كند و متخلفان و خریداران كاذب كه تولیدكننده واقعی نیستند و با استفاده از سایت بهین یاب وزارت صنعت به بورس می روند و خرید می كنند را شناسایی كند تا این مواد به دست تولیدكنندگان واقعی برسد.
علاوه بر این بورس هم باید عرضه هفتگی را تنظیم كرده و از سویی مجتمع تندگویان هم باید كف عرضه خویش را در هفته های پیش رو افزایش دهد تا بازار به آرامش لازم برسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب