معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری خبر داد
اجرای ۲ برنامه حمایتی از شركت ها و استارتاپ ها در سال جاری، امكان صدور ضمانت نامه ۱۰۰میلیاردی
به گزارش یاری كالا معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی از اجرای دو برنامه حمایتی ˮضمانت سرمایه گذاریˮ و ˮصكوك نوآوریˮ برای شركت های دانش بنیان اطلاع داد و اظهار داشت: این دو برنامه حمایتی مالی از استارتاپ ها و شركت های دانش بنیان، امسال اجرایی می شود.
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، علی ناظمی در نشست خبری امروز كه در محل صندوق نوآوری و شكوفایی برگزار شد، رشد اقتصادی و اشتغال پایدار را از اهداف صندوق نوآوری و شكوفایی نام برد و اضافه كرد: در این راستا صندوق نوآوری و شكوفایی با طرح "هم سرمایه گذاری" مبادرت به پشتیبانی از استارتاپ ها و شركت های دانش بنیان كرده است. در این مدل پروژه های دغدغه محور و بزرگ كشور كه از ریسك بالایی برخوردار می باشند و سرمایه گذاران حاضر به مشاركت در آن پروژه ها نمی شوند، از جانب صندوق مورد حمایت قرار می گیرند.
وی با تاكید بر اینكه در این مدل به ازای هر واحد سرمایه گذاری شركت، صندوق نوآوری و شكوفایی چهار برابر بر روی پروژه سرمایه گذاری می نماید، تصریح كرد: علاوه بر آن استارتاپ ها با رفتن به صندوق های پژوهش و فناوری، تقاضای خویش را برای دریافت تسهیلات و سرمایه گذاری عرضه خواهند كرد و این صندوق ها بعد از ارزیابی طرح ها، سرمایه های لازم را به شركت ها اعطا می كنند و در نهایت صندوق نوآوری و شكوفایی چهار برابر سرمایه آنها، منابع مالی را برای شركت های متقاضی تامین می كند.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی درباره دومین طرح حمایت مالی از استارتاپ ها و دانش بنیان ها، توضیح داد: همینطور برخی شركت ها روی بعضی از طرح های ریسك پذیر درخواست سرمایه گذاری دارند، در این صورت صندوق نوآوری با این شركت ها مبادرت به تاسیس صندوق های جسورانه بورسی می كند تا این صندوق تسهیلات مالی را برای تجاری سازی محصولات در اختیار استارتاپ ها و صاحبان ایده قرار دهد.
ناظمی با اشاره به اینكه بر طبق این مدل تابحال ۶۰ میلیارد تومان از جانب صندوق نوآوری و شكوفایی بر روی پروژه ها سرمایه گذاری شده است، خاطرنشان كرد: همینطور بودجه صندوق نوآوری و شكوفایی برای هر طرح مدل "هم سرمایه گذار" ۵۰۰ میلیارد تومان است و آمادگی داریم در چارچوب صندوق های جسورانه بورسی و خصوصی از پروژه ها حمایت نماییم، علاوه بر این در صندوق های بورسی هر سرمایه گذار با شاخصهای معین امكان مشاركت دارند.
به قول وی، در سال ۹۸ به میزان ۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال منابع مالی برای مشاركت در صندوق های پژوهش و فناوری و جسورانه و خطرپذیر تخصیص داده شده و هر دو طرح در فاز اجرا است.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی به دو برنامه "ضمانت سرمایه گذاری" و "صكوك نوآوری" اشاره نمود و افزود: در برنامه اول، صندوق نوآوری و شكوفایی، سرمایه گذاری را تحت مشخصات خاص، ضمانت می كند و مداخله مستقیم در بازار ندارد و در كنار بخش خصوصی منابع بیشتری به این بخش اختصاص داده می شود و در فاز اقدامات اجرایی می باشد.
وی از اجرایی شدن این برنامه تا دو ماه آینده اطلاع داد و اظهار داشت: در حال مذاكره با بانك ها و شركت های بیمه برای تعیین كارگزار رسمی هستیم. در این برنامه فناوران و شركت ها به كارگزار رجوع و اوراق ضمانت را دریافت می كنند.
ناظمی با اشاره به اینكه شرایط صدور ضمانت نامه با مصوبات داخلی در حال انجام می باشد، تصریح كرد: صدور ضمانت نامه از راه كارگزار انجام می شود و شركت های دانش بنیان به كارگزار رجوع و ضمانت نامه سرمایه گذاری دریافت می كنند. بر مبنای برنامه ریزی ها، اوراق ضمانت نامه تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح كرد: این ضمانت نامه ها در حوزه های خاص صادر می شود و برای ورود به حوزه های نو محدودیت دارد.
ناظمی با اشاره به برنامه دوم صندوق نوآوری و شكوفایی، افزود: در برنامه "صكوك نوآوری" شركت هایی كه در مراحل آخر رشد قرار دارند، منابع مالی را از بازار جذب می كنند و ما بعنوان ضمانت اوراق شركت می نماییم. این برنامه هم در نیمه دوم سال ۹۸ اجرایی می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب