افزایش 21 درصدی ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه ها
به گزارش یاری کالا، مدیر عامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران اظهار داشت: حوزه نیروگاهی 21 درصد در ذخیره سازی بالا رفته و معادل 47 میلیارد بشکه سوخت در کشور صرفه جویی می شود که عدد بزرگی است.
به گزارش یاری کالا به نقل از مهر، جلیل سالاری مدیر عامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران در همایش قدردانی از تلاشگران سوخت رسانی، اظهار داشت: از مجموعه وزارت کشور، فراجا و نیروی انتظامی، انجمن ها، شرکت های حمل و نقل، کارکنان مجاری عرضه و همه گمنامان عرصه سوخت رسانی خصوصاً در سوخت رسانی پارینه قدردانی می کنم.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی از افرایش ۲۱ درصدی ذخیره سازی در عرصه نیروگاهی آگاهی داد و اظهار داشت: با اینحال اگر به حوزه نیروگاهی دقت کنیم و بازده نیروگاهی افزایش یابد، معادل ۴۷ میلیارد بشکه سوخت در کشور صرفه جویی می شود که عدد بزرگی است. همکاران ما در مجموعه وزارت نفت، شرکت گاز و شرکت پخش تلاش می کنند، اما لازم است بهینه سازی نیز اتفاق بیفتد.
سالاری اضافه کرد: در سال ۹۹ مصرف هر خودرو در روز ۲.۸ لیتر بوده است که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۳.۷ درصد رسیده است که ناشی از کیفیت خودرو ها و افزایش ترددهاست، بدین سبب باید به حمل و نقل عمومی و گسترش زیرساخت ها دقت نماییم. مصرف خودرو ها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۹۸، بیش از ۳۷ درصد رشد داشته است که این سوخت سرمایه ملی است و اگر این سرمایه وارد سبد صادراتی کشور شود، صرف توسعه خواهد شد و جایگاه ما را در منطقه بهبود می بخشد. اما با همه این اوصاف اقدام های بزرگی در همه بخش ها انجام شده است و امروز ۷۶۰ میلیون لیتر جابجایی نفت و فرآورده روزانه در کشور داریم.
وی اشاره کرد: همین طور در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۰۴ میلیارد لیتر فرآورده در کشور جابه جا شده است که نسبت به سال قبل از آن رشد ۱۱ درصدی داشته که ۶۰ درصد آن (معادل ۸۶ میلیارد لیتر) توسط شرکت های حمل و نقل انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به این که شرکت خطوط لوله نیز ۴۶ میلیارد لیتر جا به جایی حجمی را در سال ۱۴۰۱ ثبت کردند اشاره کرد: این میزان از انتقال حجم قابل توجهی در کشور است. در بخش حمل و نقل ۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. در عرصه نیروگاهی نیز از ۱۶ میلیارد لیتر سوخت رسانی به ۱۸ میلیارد لیتر رسیدیم که در این زمینه شرکت گاز نیز تلاش بسیاری کرد، اما ظرفیت ذخیره سازی نیروگاه ها محدود است.
سالاری افزود: قسمتی از خط لوله ما نیز نفت های پتروشیمی های را تامین می کرد و از قبل ۱۹۵ میلیون لیتر فرآورده برای تامین خوراک پتروشیمی ها استفاده کردیم؛ تنوع محصولات را در کشور داریم که همه این محصولات باید با همین ظرفیت ها جابه جا شود، از آن طرف مصرف روزانه رشد ۱۲ درصدی را تجربه کرده است که عملیات بسیار بزرگی است.
وی اضافه کرد: همین طور سهم حمل و نقل ریلی را افزایش دادیم، رشد ۳۰۹ درصد در عرصه فروش مرزی نفت گاز داشتیم که همه این اعداد، اعداد قابل توجهی است، نوسازی در بخش حمل و نقل نیز داشتیم و حدود ۱۵۲۰ دستگاه به ناوگان حمل و نقل کشور اضافه کردیم، محیط زیست را نیز فراموش نکردیم و با بهره برداری واحدهای جدید، ۹۳ درصد پساب های صنعتی را بازیافت کرده و افزون بر آن فضای سبز ۴۰ درصد در عرصه صنایع پالایشی بالا رفته است. در عرصه خط لوله نیز اقدام های مثبتی در خطوط و تعرضات با زحمات شبانه روزی همکاران محقق شده است، برنامه انتقال ما برای فرآورده انتقال ۵۷ میلیارد لیتر در سال بود، اما در عمل ۶۸ میلیارد لیتر فرآورده در کشور در سال ۱۴۰۱ جابه جا شد و از همه ظرفیت خطوط استفاده شد.
سالاری بیان کرد: در حمل دریایی نیز ۶.۳ میلیارد لیتر فرآورده تنها با سه فروند کشتی و ۵ فروند شناور منتقل شده است و ۲۶۷ فروند نفتکش را نیز ترخیص کردیم؛ در تامین نفت سفید نیز نزدیک ۱.۸ میلیارد لیتر بین خانوارها توزیع شده است و اقدام ها به لطف خدا در همه بخش ها به همت مدیران و همکاران گم نام ما در همه بخش های دولتی و انجمن ها و جایگاه ها جهادی بوده است. در عرصه نوسازی کارتخوان ها، کوتاه کردن زمان صدور کارت سوخت و بومی سازی تجهیزات با همکاری دانش بنیان ها نیز کارهای بزرگی انجام شد که با حمایت شبانه روزی وزیر نفت و مجموعه دولت میسر شد.
منبع: یاری كالا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب