جنگ تعرفه ای ترفند آمریکا برای بازنویسی پیمان های تجاری

جنگ تعرفه ای ترفند آمریکا برای بازنویسی پیمان های تجاری یاری کالا: اعمال تعرفه های ترامپ می تواند با بازنویسی توافقنامه تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا (USMCA)، همراه شود.



به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، در صورتیکه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، تهدیدهای تعرفه ای مقابل شرکای تجاری کلیدی خود، کانادا و مکزیک را پیش می برد، ممکنست مذاکره مجدد درباره ی توافق تجاری سه کشور در راه باشد.

ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری خود، کوشش کرد تا معاهده تجارت آزاد آمریکای شمالی را با توافقنامه تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا (USMCA) جایگزین کند و بندی به نام «ماده ۳۴.۷» را اضافه کرد که بازبینی مشترک این پیمان در مدت ۶ سال را ایجاب می کند؛ این مهلت در اول جولای سال ۲۰۲۶ تمام می شود. این پیمان همین طور شامل بند لغو قرارداد تا سال ۲۰۳۶، در صورت عدم تمدید و مشورت الزامی با ذی نفعان آمریکایی است که مقرر است در اکتبر شروع شود.

وینا ندجیبولا، معاون تحقیقات و استراتژی در «بنیاد آسیا و اقیانوسیه کانادا»، اظهار داشت: در صورتیکه توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، جزییات زیادی در مورد چگونگی این بررسی ندارد اما انگار ترامپ می خواهد بطور کامل این پیمان را بازنویسی کند.

وی اظهار داشت: همه بر این مورد توافق دارند که تهدید تعرفه ای دونالد ترامپ و زبان کلی و لحن الزامی او نسبت به کانادا، نشان دهنده اینست که مذاکره مجدد برای توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، خیلی زودتر از جولای ۲۰۲۶ یا حتی اکتبر باشد.

دولت ترامپ بدنبال بازنویسی قوانین تجاری گوناگون برای گرفتن امتیاز از سایر کشورها، تقویت تولید داخلی و افزایش درآمدهای دولت می باشد. تهدیدهای ترامپ موجب نگرانی خاصی در کانادا و مکزیک شده است که حال با چشم انداز سه دور تعرفه ها مواجهند.

ترامپ، هفته گذشته، بعد از تهدید کشورهای همسایه به اعمال تعرفه های ۲۵ درصدی به سبب عدم موفقیت آنها در ممانعت از ورود مواد مخدر و مهاجران غیرقانونی به آمریکا که تا چهارم مارس به حالت تعلیق درآمده است، برنامه هایی را برای تعرفه های متقابل بر کشورهایی که بر کالاهای آمریکایی تعرفه وضع کرده اند، اعلام نمود و همین طور تعرفه هایی را بر کل واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا اعمال کرد.

راشل زیمبا، اقتصاددان «مرکز امنیت آمریکایی جدید» که بر ریسک های ژئوپلیتیکی و کلان تمرکز دارد، اظهار داشت: ممکنست مذاکره درباره ی توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، راهی برای رسیدگی به مجموعه گسترده ای از مسائل، ازجمله نگرانی های فولاد و آلومینیوم باشد، اما آسان نخواهد بود.



استفان براون، اقتصاددان در موسسه «کپیتال اکونومیکس» اظهار داشت: هدف ترامپ، بهبود بیشتر شرایط برای کسب و کارهای آمریکایی خواهد بود. وی انتظار دارد چندین تغییر کلیدی در توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، همچون در «مقررات مبدا» صورت بگیرد.

شبکه خبری الجزیره گزارش کرد، هم اکنون، برای واجد شرایط بودن در تجارت معاف از گمرک برمبنای توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، بعنوان مثال، ۷۵ درصد از اجزای یک خودرو باید در آمریکای شمالی تولید شود. در یک پیمانی که مورد مذاکره مجدد قرار می گیرد، این سهم بطور بالقوه می تواند افزایش یا تغییر یابد تا هر گونه اجزای تولید شده در بعضی کشورها مانند چین حذف شود.

براون همین طور انتظار دارد که آمریکا در توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، قوانین مشابهی برای سایر بخش های فناوری پیشرفته مانند هوافضا برای افزایش سهم بازار کسب و کارهای آمریکا اضافه کند. مکزیک و کانادا دسترسی بازار شرکت های آمریکایی در بخش های خاصی مانند محصولات کشاورزی و بانکداری و مخابرات را محدود می کنند و آمریکا احتمالاً می خواهد این محدودیت ها کم شود.

تصمیم غیرقابل برگشت


کانادا و مکزیک در خط مقدم جنگ تجاری جدید ترامپ هستند و قرار بود چین هدف این جنگ باشد، اما ترامپ بین دوستان و دشمنان فرقی قائل نشده است. نجیبلا اظهار داشت: چین درگیر موارد خارج از تجارت و همین طور با مطالبی مانند وضعیت قانونی تیک تاک و جنگ در اوکراین است.

در حالی که تعدادی از ناظران کانادایی امیدوارند که بازنویسی مجدد توافقنامه تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا ممکنست سایر تهدیدات تعرفه را متوقف نماید اما زیمبا در این مورد چندان مطمئن نیست و در نهایت، ترامپ ممکنست تحت تأثیر فشار منفی بازار و کسب و کارهای آمریکای، همچون تولیدکنندگان و سازندگان قرار گیرد که با هزینه های بالاتری مواجه خواهند شد.

در حال حاضر، حداقل در کانادا، تهدیدات از آن سوی مرزها، به درخواست ها برای «خرید کانادایی» و کاهش اتکا به بازار آمریکا دامن می زند اما نجیبلا هشدار داد که این نوع استقلال، هزینه اقتصادی دارد و افزود که اتاوا احتمالاً طی چند ماه، با تصمیمی غیرقابل بازگشت روبرو خواهد شد.



1403/11/28
09:03:24
0.0 / 5
61
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك , تجارت
این مطلب یاری کالا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
پرسش:
= ۷ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها



yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان - با یاری کالا، خرید آسان، اطلاع رسانی به روز!