به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، شهرك صنعتی منطقه ای است كه به منظور توسعه صنعتی و متمركزشدن تولیدات صنعتی در نظر گرفته شده است و فقط شامل تعدادی كارخانه و كارگاه تولیدی می گردد كه در این راستا توسعه و تكمیل زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری در نواحی و شهرك های صنعتی موجود از اولویت های سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی است.
گفتنی است كه هم اكنون ۹۶۰ شهرك و ناحیه صنعتی مصوب با ۸۰ هزار واحد صنعتی در كشور وجود دارد كه گاها با مشكلات عدیده ای همچون سرمایه در گردش و مشكل نقدینگی مواجهند.
از اهداف مورد نظر در بهبود وضعیت واحدهای صنعتی علاوه بر پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی، تشكیل زنجیره های تامین كالای تولیدی ایران و تولید پیوند و اتصال میان تولیدكنندگان ومصرف كنندگان با رونق بخشیدن به كارخانجات مستقر در شهرك ها ونواحی صنعتی و صنوف تولیدی بود تا موجبات عرضه محصولاتی را كه از لحاظ كیفی و قیمتی مناسب هستند فرآهم و با افزایش قدرت خرید مردم بتواند با محصولات وارداتی رقابت كند.
به همین منظور مقرر است برنامه مدونی جهت به كارگیری مكانیزم های جدید تأمین مالی برای واحدهای صنعتی كوچك تدوین شود كه در این رابطه می توان به اقداماتی نظیر تامین مالی زنجیره تأمین، برات و خرید دین و شناسایی تولیدكنندگان معتبر و اعتبار سنجی آن ها اشاره نمود.
در همین راستا فرشاد مقیمی- معاون برنامه ریزی سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی– با اشاره به اینكه مكانیزم جدید تامین مالی واحدهای كوچك صنعتی در شهرك های صنعتی باعث خواهد شد تا بخشی از مشكلات مالی واحدهای صنعتی كوچك برطرف شود، اظهار نمود: با این مكانیزم هزینه انبارداری حذف و پیش از تولید محصول توسط تولیدكنندگان، بخشی از منابع تولیدی پیش فروش می گردد تا از تاخیر زمانی در دریافت منابع مالی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: این مكانیزم همینطور در كاهش هزینه های مالی واحدهای صنعتی كوچك اثرگذار است و علاوه بر این باعث خواهد شد كه به جای خروج ارز از كشور به ازای ورود تكنولوژی بتوانیم محصولات خویش را به فروش رسانیم و تكنولوژی های مدنظر خویش را وارد نماییم.