وقتی سر در حساب مردم نمی كنید همین می شود!

وقتی سر در حساب مردم نمی كنید همین می شود! یاری كالا: روزی ۱۰۰۰ میلیارد تومان به نقدینگی ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومانی ایران اضافه می گردد كه به اعتقاد یك عضو اتاق بازرگانی ایران، نه تنها مبلغ بالایی به نسبت اقتصاد كشورمان نیست بلكه بخشی از آن عدد و رقم روی كاغذ بوده و واقعی نیست. به قول وی از سوی دیگر وقتی دولت با افتخار اعلام می كند ˮما سر در حساب مردم نمی كنیمˮ سبب می گردد این نقدینگی هم روی اشخاص و افراد خاص متمركز و از جانب دیگر خطر هجوم به بازارهای مختلف و غیرقابل كنترل تولید شود.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، آخرین آمارها از این حكایت دارد كه حجم نقدینگی در انتها سال قبل به ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده كه افزایش بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی را نسبت به ابتدای همان سال نشان داده است. این حجم از نقدینگی در اقتصاد ایران همچنان روند فزاینده دارد و به قول كارشناسان، به علت اینكه برنامه منسجم و مدل اقتصادی مناسبی برای جذب آن تعریف نشده، طی سال های گذشته در بعضی مواقع باعث سرازیر شدن آن به بازارهایی همچون مسكن، ارز و طلا شده است؛ اتفاقی كه به تازگی در بازار ارز و طلا افتاد و عرضه و تقاضا در این بخش ها را برهم زد و قیمت ها را حبابی كرد.

درباره افزایش نقدینگی و چگونگی جذب آن، كارشناسان و دست اندركاران نظرات متفاوتی دارند. مجیدرضا حریری - عضو اتاق بازرگانی ایران - در این باره اعتقاد دارد كه ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی كه معادل ۴۰۰ میلیارد دلار (براساس دلار ۴۲۰۰ تومانی) می گردد به نسبت وسعت اقتصادی كشورمان رقم بزرگی نیست؛ اقتصادی كه سالانه بیشتر از ۱۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی دارد و تجارت داخلی آن هم بالاست.

بخشی از نقدینگی به علت ریخت وپاش های تولید اسكناس است

وی مدعی است كه یك بخش از نقدینگی ها مربوط به ریخت و پاش های دولت بر مبنای تولید پول است كه تحت عنوان چاپ اسكناس بدون پشتوانه صورت می گیرد.بخش دیگر نقدینگی ها هم مربوط به خرج كردن از خزانه بدون پشتوانه تولیدی است؛ نظیر بدهی برخی موسسهها كه پول مردم را نداده و دولت برای جلب رضایت معترضان آنها مجبور شده از خزانه پول بگیرد. بدین ترتیب اصل بدهی از بین نرفته و ۱۴ درصد نقدینگی را شامل می گردد.

حریری افزود: بیش از این كه به میزان نقدینگی نگاه شود باید به چرایی و چگونگی آن توجه گردد. زمانی كه دولت با افتخار اعلام می كند "ما سر در حساب مردم نمی كنیم" سبب می گردد این نقدینگی هم روی اشخاص و افراد خاص متمركز شود و از جانب دیگر خطر هجوم به بازارهای مختلف و غیرقابل كنترل تولید شود.

این عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح كرد: اگر تراكنش های مالی افراد رصد شود، از عملیات پولشویی جلوگیری و همینطور مانع فرارهای مالیاتی دانه درشت ها می گردد.

پولی در كار نیست؛ فقط عدد و رقم است!

نایب رییس اتاق مشترك بازرگانی ایران و چین خاطرنشان كرد: اگر در سیستم مالی فضایی برای پولشویی نباشد و سیستمهای مالیات ستانی بتوانند از هر درآمدی مالیات خویش را دریافت كنند، به نقطه تعادل می رسند و نگرانی بابت نقدینگیها وجود نخواهد داشت. همینطور در تولید صنعتی، معدنی، كشاورزی و در بخش خدمات منجر به رشد اقتصادی خواهد شد.

حریری با اشاره به اینكه نقدینگی ها عموما بر مبنای صورت حساب های بانكی نوشته و اعلام می شود، خاطرنشان كرد: به صورت مثال شخصی كه در سال قبل ۱۰۰ واحد بدهكاری داشته، امسال میزان بدهكاری اش با ۲۶ درصد سود بانكی و جرائم محاسبه می گردد.به عبارتی ۲۶ درصد نقدینگی ها مربوط به بدهكاری های بانكی است كه فقط به صورت عدد و رقم نوشته شده و روی ترازها هستند اما واقعی نیستند.

به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، در جهت جذب نقدینگی، بانك مركزی چندی قبل دو سیاست را در دستور كار قرار داد؛ از یك سو پیش فروش سكه را در بهمن ماه آغاز كرد تا با تولید شرایط جذاب و خرید از جانب مردم بخشی از نقدینگی را به سمت بانك مركزی بكشاند و از جانب دیگر اقدامی كرد كه چندان قابل پیش بینی نبود و طی آن پیش فروش اوراق گواهی سپرده را با سود ۲۰ درصد در بانك ها عملیاتی كرد كه نرخ سود آن پنج درصد بالاتر از نرخ معمول ۱۵ درصد شبكه بانكی برای پرداخت به سپرده ها بود؛ اما با این وجود هنوز سرمایه های سرگردان و نقدینگی از بازار جمع نشده و راه مناسبی برای جذب آن فراهم نشده است.




1397/04/22
00:46:02
5.0 / 5
5040
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان