رمضانعلی صادقزاده با اشاره به اینكه طرح سامانه تداركات الكترونیكی به نوعی حمایت از تولید داخلی نیز به شمار میرود، اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه ششم و ماده پنجم احكام دائمی، مقرر شد تا دستگاههای اجرایی برای خرید و مناقصات خود از سامانه تداركات الكترونیكی استفاده كنند و در كنار این، دستگاهها و نهادهای عمومی كه از بودجه های عمومی استفاده میكنند نیز، خارج از ساختار دولت به استفاده از این سامانه ملزم شدند.
وی ادامه داد: ادارات و دستگاههای دولتی و نهادهایی كه از این سامانه استفاده میكنند، دیگر نمیتوانند نیازهای خود را كه مشابه داخلی دارند از كالاهای خارجی تامین كنند و به منظور تامین كالا و تكنولوژیهایی كه در داخل تولید میشوند، باید از تولیدات داخلی استفاده كنند.
به گفته صادق زاده، بر اساس آمارهای موجود تاكنون برای شركت در مزایدهها و تامین كالایی حدود ۱۵ هزار كالای ایرانی در این سامانه، به ثبت رسیده است.
رئیس مركز توسعه تجارت الكترونیكی گفت: كمیتهای برای نظارت بر عملكرد این سامانه تشكیل شده است كه در آن نمایندگانی از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی كل كشور، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان امور اداری و استخدامی حضور دارند.
گفتنی است، از تاریخ ۱۹ اردیبهشتماه سال جاری وزارت صنعت، معدن و تجارت مصوبه ای با عنوان «بكارگیری سامانه تداركات الكترونیكی دولت (سامانه ستاد)» را به تمام دستگاههای دولتی ابلاغ و پس از آن استفاده از این سامانه در تمام ادارات دولتی، نهادهای عمومی و بنیادها اجباری شد.
هدف این سامانه حمایت از تولید ملی، مقابله با كالای قاچاق، شفاف سازی اطلاعات، حذف واسطه انسانی ازتمام معاملات دولتی و مقابله با فساد اداری اعلام شده است.